14:18, čet, 18. Apr

Začel se bo festival Jazz ‘ma mlade





Med 31. majem in 14. junijem se bo v Mariboru odvijal festival Jazz ‘ma mlade, ki bo privabil vse ljubitelje jazz glasbe, vina, kulinarike in umetnosti. V treh petkovih večerih bodo gostili mednarodne in lokalne jazz zasedbe obetavnih mladih glasbenikov, ki nas bodo popeljali v svet jazza z nepozabnimi melodijami pionirjev in ikon jazz glasbe, kakor tudi z avtorsko glasbo.

Vir: Facebook Jazz 'ma mlade
Vir: Facebook Jazz ‘ma mlade

Festival Jazz ‘ma mlade že četrto leto združuje ljubitelje jazz glasbe, vina, kulinarike in umetnosti. Med drugim se bodo predstavili Mirna Bogdanović & London connection, Žan Tetičkovič New Standards Trio, Wckd Nation, Urška Starovasnik R’n’Jazz Quartet, učenci iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor ter učenci Glasbene šole Karol Pahor Ptuj.

Ob glasbenem programu bo v sodelovanju z okoliškimi galerijami in prizorišči Sinagoga Maribor, Galerija Media Nox, Galerija DLUM, Fotogalerija Stolp in GT22 potekal bogat spremljevalni program z otvoritvami razstav in podaljšanim delovnim časom galerij, degustacijami lokalnih vin in lokalno ulično hrano, ki jo posebej za festival pripravljajo študenti Višje šole za gostinstvo in turizem Maribor.

Letošnjo edicijo festivala bodo izpeljali ob pomoči novih prebivalk Židovske četrti – čebel. Ker letos v Sloveniji obeležujemo 100 let organiziranega čebelarstva in ker tudi jazz glasba obeležuje približno 100 let svojega obstoja, bo rdeča nit letošnje ulične hrane – med.

Celoten program in podrobnosti najdete na njihovi spletni strani.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.