15:50, sob, 27. Apr

Začela se je stavka policistov





Ob 7. uri se je začela stavka policistov. Na njen začetek bodo ob 7.30 opozorili tudi pred poslopjem vlade, ostale stavkovne aktivnosti pa naj bi predstavili dopoldne na novinarski konferenci. Pogajalci policijskih sindikatov in vlade pa bodo s pogajanji nadaljevali po seji vlade.

Slika je simbolična
Slika je simbolična

Stavko je 29. oktobra prvi napovedal Policijski sindikat Slovenije, 8. novembra pa še Sindikat policistov Slovenije. Prejšnji teden sta nato sindikata uskladila stavkovne zahteve, danes naj bi oblikovala še skupni stavkovni odbor.

Pogajanja z vladno stranjo, ki so jih začeli ta teden, zaenkrat niso pripeljala do za obe strani sprejemljivih rešitev, čeprav so po torkovem srečanju na notranjem ministrstvu zapisali, da so se nekatere možne smeri reševanja v grobem nakazale.

Policijska sindikata zahtevata uresničitev zavez, ki so jim jih dale že prejšnje vlade v različnih dogovorih in stavkovnih sporazumih. Med zahtevami je tudi povečanje plač policistov za 35 odstotkov in izplačilo presežnih ur. Prav tako zahtevajo, da se policistom zagotovi delovno in zaščitno opremo, ki jim bo omogočala varno delo.

Minister za javno upravo Boris Koprivnikar je prejšnji teden ocenil, da so njihove zahteve v celoti in brez pogajanj težke okoli 90 milijonov evrov.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.