10:37, pet, 3. Maj

Začele so se prvomajske počitnice





Za učence in dijake so se danes pričele prvomajske počitnice. Šolarji bodo skupaj prosti šest dni, nekateri pa bodo doma še dan več, saj so že včerajšnji izkoristili prost, kar pa bo nadomestila delovna sobota. V šolske klopi se vrnejo 3. maja, do takrat pa jim nebo dolgčas, marsikje ponujajo bogat program počitniških aktivnosti.

 

Vir: ZPM
Vir: ZPM

V teh dneh bo v štirih mladinski centri Mladih zmajev v Ljubljani zelo pestro. Družili se bodo lahko na plesnih, gledaliških, športnih in ustvarjalnih brezplačnih delavnicah.  Že včeraj pa so že lahko navijali v športni dvorani Tivoli za košarkarje. Jutri pa se lahko preizkusijo v rokometu ter v pripravi domače pice, popoldan jih pa čaka osvežitve v vodnem mestu Atlantis. Pester počitniški program so pripravili tudi v živalskem vrtu. Obiskovalce čakajo dogodivščine z živalmi, igrala in priboljški ter hranjenje živali.

Zveza prijateljev mladine Slovenije ponuja pester program. Med drugimi v Mariboru v tamkajšnjem domu ustvarjalnosti mladih bodo v petek na likovni delavnici slikali z odtisi rok.

Po prvomajskih počitnicah, ki so zadnje v tem šolskem letu že naslednji dan maturante čaka prva izpitna pola, esej iz slovenščine ali italijanščine oziroma madžarščine kot maternega jezika. Prav tako se za šestošolce in devetošolce začenjajo nacionalna preverjanja znanja.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.