12:46, ned, 5. Maj

Začelo se je obdobje retrogradnega Merkurja. Kateri ljudje bodo najbolj čutili njegov vpliv in kako?





Vstop v april prinaša s seboj izzive in priložnosti, saj se retrogradni Merkur začenja odvijati v znamenju ovna.

To astrološko obdobje nas vabi, da ustavimo svoje korake, da se upočasnimo in ne nazadnje tudi premislimo o svoji poti, po drugi strani pa nas lahko pripelje tudi do konfliktov v odnosih in notranje napetosti. Poglejmo, zakaj je tako in na koga bo retrogradni Merkur najbolj vplival vse od 1. do 24. aprila.

Retrogradni Merkur je znan astrološki pojav, pri katerem se zdi, da se planet Merkur giblje vzvratno glede na Zemljo.  To se dogaja trikrat letno in običajno traja približno tri tedne. V astrologiji se ta pojav povezuje z izzivi v komunikaciji, tehnološkimi težavami, nesporazumi in zamudami.

Pomembno, da vsi med tem časom ohranjajo jasnost uma in se izogibajo impulzivnim odločitvam

V tem času je pomembno, da smo še posebej pozorni na način, kako se sporazumevamo, saj so lahko nesporazumi in zmeda pogostejši kot običajno. Toda, ni treba gledati na to strogo negativno, saj nas retrogradni Merkur spodbuja k notranji preobrazbi in premisleku o naših ciljih in strategijah. Res pa je, da je lahko tak potisk naprej za marsikoga stresen.  Retrogradni Merkur nas spodbuja k temu, da se soočimo s svojimi notranjimi demoni in se naučimo boljše izražati svoje misli in čustva. Kljub izzivom, ki jih lahko prinese to obdobje, pa je lahko tudi čas za preobrazbo in osebno rast. Pomembno je, da ostanemo odprti za spremembe in se naučimo izkoristiti priložnosti, ki jih prinaša retrogradni Merkur, za svoje najboljše dobro. Glede na vpliv retrogradnega Merkurja se ljudje, ne glede na njihovo astrološko znamenje, lahko soočijo s spremembami v načinu komunikacije in odločanja. Tisti, ki so sicer milejše narave, se lahko znajdejo v situacijah, kjer morajo izraziti svoje mnenje bolj odločno. Na splošno je pomembno, da vsi med tem časom ohranjajo jasnost uma in se izogibajo impulzivnim odločitvam.

Ovni bodo še posebej čutili pretrese, napetost in konflikte

Še najbolj bodo čutili vpliv retrogradnega Merkurja ovni, rojeni med 21. marcem in 19. aprilom, saj se ta pojavlja v njihovem znamenju. Znani so po svoji trdovratnosti, strasti, ob tem pa tudi ognjeni naravi. In prav vse to lahko ovni v tem času čutijo še bolj intenzivno. To lahko privede do konfliktov v odnosih, ob tem tudi do močne notranje napetosti, a naj nikar ne pozabijo, ta čas je primeren tudi za izkoriščanje priložnosti za notranjo rast in razvoj.  Ovni imajo zdaj priložnost za notranjo refleksijo in rast. Lahko se naučijo bolje upravljati s svojo strastjo in se naučijo boljšega izražanja svojih čustev na bolj konstruktiven način.

Retrogradni Merkur v najbolj muhastem mesecu

April je znan kot mesec, ko se narava prebuja in temperature postajajo bolj prijetne. Vendar je tudi znan po svoji muhavosti, saj se vreme lahko hitro spreminja od sončnega in toplega do hladnega in deževnega v trenutku. Res je, da se zadnja leta zdi, da so skoraj vsi meseci taki, a april je še vedno na vrhu.  In retrogradni Merkur letos dodaja svoj pečat vsej tej muhavosti v razpoloženju in obnašanju ljudi, zato ne bo odveč, da se ljudje ne odzovejo na situacije na prvo žogo, ampak preden rečejo, preden kaj storijo, tudi premislijo, kako bodo to rekli in storili.

 

 

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.