20:45, sre, 12. Jun

Podjetniška konferenca Podim 2014

V Mariboru se danes začenja podjetniška konferenca Podim 2014, ki bo gostila več kot 40 priznanih domačih in mednarodnih strokovnjakov ter okoli 600 udeležencev. Zvrstila se bodo številna predavanja in delavnice, zvečer bodo razglasili tudi zmagovalca nacionalnega izbora Start:up leta 2014.

getfoto2 (7)

Izmed 126 prijavljenih ekip se je v polfinale osrednjega slovenskega startup tekmovanja uvrstilo deset ekip. Zvečer bodo organizatorji tekmovanja izbrali pet finalistov, zmagovalni ekipi pa bo nagrado izročil predsednik države Borut Pahor.

V sklopu dvodnevnega dogodka bodo udeležence med drugim nagovorili ustanovitelj podjetja Zite Mark Johnson, ki je le šest mesecev staro podjetje družbi CNN prodal za 20 milijonov dolarjev, avtor knjižne uspešnice Running Lean Ash Maurya, ameriško-izraelska gurujka digitalnega marketinga Shira Abel in vodja razvoja novih produktov pri družbi Forbes Andrea Spiegel.

Konferenco bo slovesno odprla predsednica vlade Alenka Bratušek, ki opravlja tekoče posle. Bratuškova bo v uvodnem nagovoru predstavila načrt, kako Slovenijo spremeniti v mednarodno podjetniško vozlišče, odprtja pa se bo udeležil tudi minister za gospodarstvo Metod Dragonja, ki bo napovedal nov celovit sklad semenskega kapitala za startup podjetja.

Letošnja, že 34. podjetniška konferenca bo potekala v duhu podjetniškega vlaka smrti in zabave oziroma adrenalinskih vzponov ter bolečih podjetniških padcev. Kot pravijo organizatorji – iniciativa Start:up Slovenija, Slovenski podjetniški sklad in Univerza v Mariboru -, gre za eno največjih podjetniških konferenc v regiji Srednje in Vzhodne Evrope.

Kot je pojasnil Blaž Kos, član vodstva Tehnološkega parka Ljubljana in eden organizatorjev konference, so se za okrepljen program letos odločili, ker po Evropi opažajo izjemno agresivno borbo za podjetniške talente. S konferenco želijo med drugim pokazati, da ima lahko tudi Slovenija ambicioznim talentom ponudi ustrezno podjetniško okolje.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.