01:19, ned, 5. Maj

Začenjajo se krompirjeve počitnice





Slovenskim šolarjem ta teden ni treba v šolo, ker se začenjajo prve letošnje šolske počitnice. V času krompirjevih počitnic se bodo zvrstile številne prireditve in delavnice po vsej Sloveniji. Okoli 167.750 osnovnošolcev in 75.500 srednješolcev se bo s počitnic v šolske klopi znova vrnilo 2. novembra.

otroci-listi2

Večina prireditev in delavnic je brezplačnih ali zanje računajo simbolične prispevke, za mlajše šolarje marsikje organizirajo tudi celodnevno varstvo.

Na štajerskem koncu Zveza prijateljev mladine Maribor organizira nove tabore za nadarjene učence od 5. do 9. razreda. Za štiri dni v Poreč bodo lahko odšli tisti, ki izkazujejo posebno nadarjenost pri naravoslovju. Celjski otroci, osnovnošolska in srednješolka mladina ter študenti pa se bodo lahko udeleževali brezplačnih športnih aktivnostih.

Tako ljubljanski javni zavodi pripravljajo pester počitniški program. Na Ljubljanskem gradu se bodo posvetili viteškemu življenju na gradu. V javnem zavodu Mladi zmaji pa vabijo med drugim na ogled filma Moja sestra suhica v Kinodvoru, na športno dogodivščino Urban Roof in na voden ogled po Živalskem vrtu Ljubljana. Za piko na i so pripravili še tridnevni tabor za dekleta na Jezerskem.

Pestre in zanimive počitniške delavnice pripravljajo tudi na Obali, v Pokrajinskem muzeju Koper.

Šolarji se bodo s krompirjevih počitnic v šolske klopi znova vrnili 2. novembra. Naslednjih počitnic pa se bodo veselili ob božično-novoletnih praznikih.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.