21:50, čet, 18. Apr

Začetek gradnje zdravstvene postaje Tezno predvidoma konec letošnjega leta





Za izgradnjo nove zdravstvene postaje Tezno v Mariboru je trenutno v teku razpis za gradbeno dokumentacijo. V zdravstvenem domu računajo, da bodo gradbena dela začeli konec letošnjega leta, nova stavba pa naj bi bila končana do poletja 2021.

zdravstveni dom mb (1)Po besedah direktorja mariborskega zdravstvenega doma Jerneja Završnika predvidevajo, da bo gradbena dokumentacija pripravljena do septembra in takrat tudi že pridobljeno gradbeno dovoljenje. Zatem bodo lahko objavili razpis za izvajalca gradnje, ki bi v tem primeru lahko bil zaključen novembra.

“Glede na to da je vreme v Mariboru zadnja leta do božiča takšno, da omogoča začetek gradnje, menimo, da bi se takrat lahko gradnja zdravstvene postaje tudi začela,” je Završnik povedal za STA.

Novogradnjo bo financirala mariborska občina. V letošnjem občinskem proračunu je rezerviranih 160.000 evrov za pripravo projektne dokumentacije, v proračunu za leto 2020 pa 2,2 milijona evrov za začetek gradnje. Preostali denar za skupno 5,4 milijona evrov vreden projekt naj bi zagotovili v letu 2021.

Izvajanje projekta je zagnal prejšnji mariborski župan Andrej Fištravec, a mu ostaja zvest tudi novoizvoljeni župan Saša Arsenovič. “Zdravstvena postaja Tezno vsekakor gre naprej, ker jo potrebujemo,” je povedal slednji.

Najprej je sicer imel nekaj pomislekov. “Tezno potrebuje nov zdravstveni dom, zato bomo naredili vse, da bo zgrajen. Ni mi pa všeč, ko so nekatere stvari že vnaprej dogovorjene, saj želim, da imajo vsi arhitekti enake možnosti soustvarjati. Projekt bomo poskušali peljati naprej tako, da bo čim boljši za naslednjih 50 let in da bo čim cenejši, da bo ostalo še kaj denarja za druge projekte,” je še dejal Arsenovič.

Ambulante družinske medicine zdravstvene postaje Tezno se trenutno nahajajo v dotrajanem objektu pri industrijski coni Tezno, ki ga lastnik Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) želi prodati. Zato jih bodo preselili v novogradnjo pri Osnovni šoli Martina Konšaka na drugi strani mestne četrti. Tam naj bi namestili še dodatne referenčne in razvojne ambulante, po novem naj bi bila v zdravstveni postaji Tezno tudi ginekolog in zobozdravnik.
Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.