17:27, pet, 3. Maj

Začetek najdaljših šolskih počitnic





Za večino od okoli 163.000 osnovnošolcev in okoli 77.000 dijakov se danes začenjajo najdaljše počitnice v šolskem letu. Svojih šolskih obveznosti pa še ne bodo odložili tisti, ki bodo opravljali predmetne in popravne izpite. V šolske klopi se učenci sicer vračajo v ponedeljek, 1. septembra.

getfoto2

V času poletnih počitnic so številne organizacije, društva in institucije za mlade pripravile počitniške tabore, delavnice in letovanja, nekateri tudi počitniško varstvo. Pester nabor počitniških dejavnosti med drugim ponujajo Zveza prijateljev mladine Slovenije, Planinska zveza Slovenije, taborniške in skavtske organizacije, centri šolskih in obšolskih dejavnosti, lokalna društva in javni zavodi, družbe za poučevanje tujih jezikov in športnih aktivnosti.

V osnovnih šolah pa se prav danes začenja obdobje predmetnih in popravnih izpitov za učence do 8. razreda. Izpite bodo v tem roku lahko opravljali do 9. julija. Novo priložnost bodo osnovnošolci imeli še med 18. in 29. avgustom.

Na visokošolskih zavodih pa bodo do 9. julija potekali preizkusi posebnih nadarjenosti, sposobnosti in spretnosti bodočih študentov prvega in drugega prijavnega roka. Z uspehom pri poklicni maturi bodo kandidati seznanjeni 7. julija, z uspehom pri splošni pa 14. julija. Najkasneje do 25. julija bodo kandidati obveščeni o rezultatih izbirnega postopka oz. ali so sprejeti na fakulteto. Vpis v prvi letnik študija sprejetih v prvem roku pa bo potekal od 28. julija do 18. avgusta.

Učencem, dijakom, njihovim staršem in zaposlenim v šolstvu je ob koncu šolskega leta v ponedeljek čestital minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo. Pri tem je ugotovil, da je za vsemi skupaj še eno uspešno leto in jim zaželel, naj si pred novim šolskim letom odpočijejo.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.