06:44, sob, 18. Maj

Začetek spomladanskega dela: Maribor izgubil po enajstmetrovki na večnem derbiju





Nogometaši v Prvi ligi Telemach so že odigrali dve tekmi 21. kroga, na katerih sta se Domžale in Tabor razšla z 1:1, Koper pa je v Celju zmagal z 2:1. Vrhunec kroga pa je bil današnji večni derbi med Olimpijo in Mariborom, ki se je v Stožicah začel ob 17.30.

NK Maribor je na prvi tekmi po zimskem premoru izgubil, in sicer z 1:0, po tem ko so Ljubljančani izkoristili priložnost in povedli iz enajstmetrovke v 72. minuti. Sodnik je po ogledu videoposnetka presodil, da je Max Watson namerno igral z roko in pokazal na najstrožjo kazen. Z bele pike je Olimpijo v vodstvo popeljal Mustafa Nukić.

Mariborčani zadeli, a šlo je za prepovedan položaj

Do konca večnega derbija je tako rezultat ostal nespremenjen in Olimpija je vknjižila 3 točke, Maribor nobene. Sicer pa se je Maribor veselil v 65. minuti, ko se je zatresla mreža Olimpije. A veselje ni trajalo dolgo, saj je navdušenje Mariborčanov prekinila odločitev sodnika, saj se je eden izmed nogometašev Maribora pred tem znašel v nedovoljenem položaju. Po podaji Gregorja Sikoška je zadel Ognjen Mudrinski, a se je že Sikošek pred tem znašel v nedovoljenem položaju. To je sodnik potrdil tudi po uporabi VAR.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.