21:38, čet, 28. Mar

Začetek zimske sezone s promocijsko ceno vozovnic





V soboto, 14. decembra se začne uvodni zimski vikend na Pohorju in uradna otvoritev nove zimske sezone s promocijsko ceno dnevnih smučarskih vozovnic. Ob tej priložnosti bo smučarje in ostale obiskovalce čakal še pester spremljevalni program, otvoritev pa bo imela tudi dobrodelni značaj.

To soboto bo na Pohorju veljala enotna cena dnevnih smučarskih vozovnic, ki bo znašala le 5 evrov na osebo. Smučišča bodo odprta od 9. do 14. ure, nato pa bo med 14. in 17. uro mogoče še sankanje na otroškem poligonu Bellevue. Obenem bo na terasi koče Koča, ki je tik pod zgornjo postajo gondole, tudi zabava Ski opening. Ta se bo začela ob 13. uri, za dobro razpoloženje pa bosta poskrbela glasbenik Boštjan Konečnik in DJ Marko. Če bo slabo vreme, bo zabava žal odpadla.

Foto: Facebook Visit Pohorje
Foto: Facebook Visit Pohorje

Ves izkupiček od smučarskih vozovnic, prodanih 14. decembra, pa bo šel v dobrodelne namene za otroke. V sodelovanju s Centrom za socialno delo Maribor bo namreč Marprom izbral 20 otrok, ki jim bodo podarili smučarsko opremo in 4-dnevni tečaj smučanja. Tega bodo lahko na Mariborskem Pohorju brezplačno izkoristili že v prazničnem decembru.

Od nedelje, 15. decembra, pa bo nato v veljavi redni obratovalni čas smučišč med 9. in 16. uro. Medtem bodo dnevne smučarske vozovnice še vedno naprodaj po znižanih cenah – 17 evrov za odrasle, 14 za mladino, študente in seniorje ter 10 evrov za otroke in invalide. Te cene bodo veljale do nadaljnjega.

Smučišče; FOTO: Facebook Visit Pohorje
Smučišče; FOTO: Facebook Visit Pohorje

So pa v preteklem tednu s snežnimi topovi zasneževali smučišča tako na Mariborskem Pohorju kot Arehu, kjer so topovi delovali tudi na progah Pisker in Cojzerica. Katera smučišča bodo na Pohorju pripravili do 14. decembra, bo odvisno od vremenskih razmer oziroma pogojev za zasneževanje v naslednjih dneh, so sporočili z Marproma.

Od sobote naprej bo na Pohorju vozil smučarski avtobus na relaciji Bellevue–Areh. Vozni red tega avtobusa, ki je za imetnike smučarskih vozovnic brezplačen, bo objavljen na spletnih straneh Marproma.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.