18:10, pet, 17. Maj

Zagorel zabojnik za testiranje, nato stojnica, policisti prijeli 25-letnika





Včeraj smo poročali o požaru v notranjosti zabojnika za testiranje Covid na Bavarskem dvoru v centru Ljubljane, v katerem je nastalo za več tisoč evrov škode.  “Kmalu  po  tem  smo  bili  obveščeni še o dveh podobnih dogodkih na območju  centra  Ljubljane  in  sicer  o  požaru  smetnjaka  ob  enem izmed gostinskih  lokalov,  ki  bi se lahko razširil še na objekt a ga je pogasil občan,  tako da je nastala zgolj manjša materialna škoda,” so sporočili iz PU Ljubljana.

V nadaljevanju pa v  neposredni  bližini,  na  Cankarjevem  nabrežju,   še  o  požaru ponjave stojnice,  kjer  je  nastalo za nekaj sto evrov škode. Po prejemu obvestila občanke o gibanju osebe na kraju požarov, je bil v bližini prijet  25-letni osumljenec.

Po  do  sedaj  zbranih  obvestilih je osumljen, da je vlomil v kontejner  od koder je odtujil monitor, nato pa v njem zanetil požar in  da je zanetil še ostala dva opisana požara. Osumljenec, ki v preteklosti še ni bil  obravnavan  zaradi  podobnih  dejanj,  je bil pridržan za čas zbiranja obvestil  zaradi  sumov  kaznivih  dejanj vloma, poškodovanja tuje stvar in povzročitve splošne nevarnosti. Policisti nadaljujejo s preiskavo dogodkov, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno tožilstvo, še sporočijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.