02:45, pet, 26. Apr

Zagorelo stanovanje, mamica pred požarom rešila dojenčka





V nedeljo je zagorelo v stanovanjski hiši v Slivnici. Družina je z nekajmesečnim dojenčkom pobegnila ven in nemudoma poklicala gasilce. Ti so prihiteli in pogasili požar, družinski prijatelji in ostali pa so takoj priskočili na pomoč družini, ki se zdaj za vso prejeto pomoč iskreno zahvaljuje.

Po požaru v stanovanjski hiši v Hotinji vasi

“Partnerka je zgrabila dojenčka in odhitela ven”

V nedeljo malo pred kosilom je zagorelo v zgornjem nadstropju stanovanjske hiše. V njej živita dve generaciji družini. Mlajši sin je s svojo partnerko in nekajmesečnim dojenčkom bil spodaj: “Slišala sva, kot da je nekdo padel po stopnicah, slišalo se je razbijanje. Od zgoraj se je zaslišalo krike. Tam je bila sestra. Letel sem ven in videl dim. Partnerka je zgrabila dojenčka in odhitela ven,” nam je povedal. Uspeli so zgrabiti še nekaj odej in poklicati gasilce.

Zagorelo je v zgornjem nadstropju hiše.

Gasilec ga je kar po telefonu vodil, kaj naj naredi, da se požar ne bo širil

Potem pa je odhitel noter, na vrh, da bi mogoče lahko še kaj rešil. Takrat ga je poklical eden od gasilcev in ga umirjeno vodil. Sam bi namreč najrajši odprl vsa vrata in okna, a ga je gasilec podučil, da se to ne sme narediti, saj bi prišlo do širjenja požara. Je pa oče uspel v zgornjem nadstropju zapreti pravočasno dovod plina, tako da je s tem preprečil hujše posledice. “Če tega ne bi naredil, bi ostali čisto brez vsega,” so nam dejali.

Požar se je zadržal v zgornjem nadstropju.

V roku pol ure je prišlo pomagati 25 prijateljev

Tako pa jim je kljub požaru ostalo. V zgornjem nadstropju je uničeno pohištvo in bela tehnika, oblačila so neuporabna. Ne moremo preprati tega, uničeno je, so nam dejali. In hvaležni so vsem prijateljem, ki so prišli takoj pomagati: “V roku pol ure se je zbralo 25 prijateljev, ki so v dveh urah počistili zgornjo kopalnico in spalnico, vse, kar je bilo v kuhinji so pomagali odstraniti.” Smrad je bil ubijalski, neznosen, so nam še povedali in dodali, da so prijatelji ponovno prišli v večjem številu včeraj zjutraj. “Ne da bi se dogovorili z nami, so prišli, sami so se zmenili,” so nam ganjeno izpovedali.

Prijatelji so pomagali odstraniti uničeno pohištvo.

“Zbirajo finance, ves material, ki bo šel za delo, vse bodo sami krili”

Na pomoč je takoj priskočil tudi Nogometni klub Slivnica, saj je zagorelo v hiši vodje kluba. “Zbirajo finance, ves material, ki bo šel za delo, vse bodo sami krili. V petek bodo celo zaigrali revialno tekmo in zbirali prostovoljne prispevke. Res, hvala jim. V nesreči spoznaš prave prijatelje – in res je. A to so bili moji pravi prijatelji že prej. Samo potrditev sem dobil, hvaležen sem, da sem del njih, del te nogometne zgodbe,” so nam še povedali in dodali: “Danes sem jaz potreboval pomoč, morda bo jutri kdo od njih. In jaz bi bil prvi, ki bi šel pomagat.”

Hvala vsakemu posamezniku, ki je pomagal

Zahvaljujejo se gasilcem, vsem svojcem in prijateljem, članom NK Slivnica, vsem krajanom, občanom, občini, karitas, krajevni skupnosti, civilni zaščiti, rdečemu križu. Prav vsem, ki so na kakršen koli način pomagali. Pravijo, da so pomoč dejansko dobili s celotnega mariborskega okoliša. Dobili so oblačila, krpe, čistila, orodje za popravila in drugo. “Streha nam je k sreči ostala, gasilci so porabili minimalno količino vode za gašenje, tako da pri tem ni nastalo dodatne škode, v spodnjem nadstropju tako ni nobene škode,” so nam še zaupali. Spodaj so namreč pred nekaj mesecev obnovili stanovanje.

Sanacija pogorišča in pomoč sta v polnem teku.

“Pri nas ni več tako hudo”

“Zahvaljujemo se za vso pomoč in če bi rad še kdo kaj daroval, naj to pomoč nameni tistim, ki jo potrebujejo še bolj,” so nam dejali, zavedajo se, so izpostavili, da ima marsikdo še manj kot oni in da so v nesreči imeli srečo, nihče od njih namreč ni poškodovan, starejša dva člana sta sicer šla v UKC Maribor, ker sta se nadihala dima, a k sreči je bilo to brez posledic. “Pomoč, ki smo jo dobili, je presegla vsa pričakovanja, zato se iz vsega srca zahvaljujemo čisto vsem,” so poudarili in dodali: “Zdaj je čas, da se pomaga tistim, ki so res brez vsega. Pri nas ni več tako hudo.” Zdaj je sicer v zgornjem nadstropju hiše že pravo gradbišče. Nekaj je še treba očistiti, sicer pa že sanirajo stanje.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.