18:51, sob, 18. Maj

Zakaj rušijo mariborski dirt park?





Pred novo sezono so člani kolesarskega društva Den devils spet zgrabili za lopate, grablje, “rutance” in trenutno edini dirt park v mariboru zrušili, da bi ga lahko ponovno zgradili. Po tem ko so vsako leto krpali luknje, so se letos lotili konkretne obnove.

Foto: Jernej Zadravec

Gre za enega največjih javno dostopnih kolesarskih poligonov v tem delu Evrope, ki združuje dirt park in BMX progo. Okoli 15 članov društva in prostovoljcev je zavihalo rokave in začelo obnavljati.

Lokalni podjetniki in posamezniki so jim prisluhnili ter donirali material za izdelavo kovinskih vzletišč. S temi bodo nadomestili dosedanje zemeljske, saj so kovinska neprimerljivo bolj obstojna. Obnovljen kolesarski park bo tako lažje vzdrževati. S pripravami so pričeli že v februarju, z deli na samem terenu pa včeraj.

Foto: Jernej Zadravec
Foto: Jernej Zadravec

Prihodnost bo svetla
Glede na pretekle izkušnje, ko so jih po praktično vsakem obilnejšem dežju pestile številne težave s sprotnim urejanjem proge, se sedaj nadejajo, da bo park lažje prestajal vremenske vplive. Prav tako pa se nadejajo, da bodo prihodnje leto lahko uživali tudi v nočnih vožnjah pod reflektorji, ki naj bi jim jih do leta 2018 zagotovila mariborska občina.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.