07:43, čet, 2. Maj

Zakaj so na MOM brez denarja?





Novice o finančnem stanju na Mestni občini Maribor še vedno razburjajo. Zakaj so tako rekoč brez denarja, danes uradno pojasnjujejo v kabinetu župana.

denar

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, se v preteklih mandatih ni ravnalo tako, kot bi se moralo. “Iz leta v leto se je občina zadolževala in tako znaša njena trenutna zadolženost 34 milijonov evrov (samo v letih 2009 in 2010 se je zadolžila kar za 24,5 milijona evrov!).” […] “Ob prevzemu prvega županskega mandata leta 2013, je bil dr. Andrej Fištravec sicer presenečen nad prikazanim pozitivnim stanjem na bančnem računu občine, vendar pa je treba poudariti, da je že takrat občina bilančno izkazovala globok minus, kar je kasneje pokazal natančni pregled poslovanja.

mom

Proračunsko leto 2015 naj bi bilo prelomno. Mestnim svetnikom so včeraj posredovali izhodišča za proračun 2015 – 2016, v katerih pa še ni rešitev za vse socialne programe. “Prizadevali si bomo, da bomo v letu 2015 lahko nadaljevali s financiranjem socialnih programov in sanirali občinske finance na način, da v letu 2016 in 2017 ne pride do finančnega zloma,” so še zapisali.

Celoten dokument lahko preberete na tej povezavi.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.