10:14, ned, 28. Apr

Žalostna novica iz ljubljanskega živalskega vrta, poginila ena izmed bolj priljubljenih živali





Iz ljubljanskega živalskega vrta so sporočili, da so se v ponedeljek poslovili od ljubljenca osebja in obiskovalcev – petnajstletnega samca azijskega leva Maximusa, poroča Siol. Ta je bolehal za motnjami živčnega sistema, v petek pa je nenadoma obnemogel in ohromel.

Azijska leva Maximusa in Čajo so v ljubljanski živalski vrt pripeljali konec januarja 2019 iz živalskega vrta Lodz na Poljskem. Obiskovalci so ju lahko prvič pozdravili na otvoritvi nove ograde ob sedemdesetletnici živalskega vrta, še navaja Siol. Vse od takrat je zlasti ob jutrih in večerih pod Rožnikom mogočno donel Maximusov glas.

Ni se več odzival na terapijo

Kot Siol poroča, da so v živalskem vrtu pojasnili v sporočilu za javnost, je lev Maximus bolehal za motnjami živčnega sistema. Kljub temu, da je bil ves čas pod stalnim veterinarskim nadzorom in budnimi očmi oskrbnikov, je v zadnjem obdobju prišlo do postopnega slabšanja in ni se več odzival na terapijo.

Minuli petek je zaradi zdrsa medvretenčne ploščice v hrbtenični kanal povsem obnemogel in dokončno ohromel, zato ga je veterinarska ekipa v ponedeljek evtanazirala.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.