04:51, sre, 15. Maj

Žalostna vest: Umrl nekdanji župan





V 65. letu starosti je včeraj umrl nekdanji prvi župan samostojne Občine Grad in častni občan Občine Grad, Daniel Kalamar, so sporočili na občinski spletni strani.

Bil je eden izmed pobudnikov ustanovitve Občine Grad. Občino je vodil med leti 1999 in 2014.

Prvi župan samostojne občine Grad, ki je v šestnajstih letih županovanja dal pomemben prispevek k razvoju in prepoznavnosti občine Grad. Z idejami, spodbudami, predlogi in dejanji so bili uresničeni in zasnovani številni pomembni, infrastrukturni projekti po celotni občini. Ob investicijskih projektih pa je bila njegova skrb usmerjena tudi v ohranjanje tradicije in nove ustvarjalnosti na področju kulture in turizma je leta 2021 prejel naziv častni občan občine Grad.

Na občini odprta žalna knjiga

Na spletni strani občine Grad so še zapisali: “V izkaz spoštovanja do g. Daniela Kalamara je v sejni sobi Občine Grad odprta žalna knjiga. Vpis je možen od ponedeljka, 15. januarja 2023, vsak dan od 8. do 16. ure vse do pogreba. Na dan pogreba bo žalna knjiga še v mrliški vežici pri Gradu. Dan pogreba in uro bomo sporočili naknadno.”

“Svojcem in vsem njegovim najbližjim izrekamo globoko in iskreno sožalje. Ohranili ga bomo v lepem in trajnem spominu. G. Daniel Kalamar, hvala za vse in počivajte v miru,” še napišejo na strani občine Grad.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.