05:40, čet, 2. Maj

Zaplet pri pridobivanju gradbenega dovoljenja za ogrevalno atletsko dvorano





Poročali smo, da so se v januarju v Mariboru začela dela na atletskem stadionu. Do OFEM-a, ki bo letos julija, morajo namreč v celoti zgraditi novo tribuno z atletsko ogrevalno dvorano.

A kaj ko se vnovič zapleta, kot pri nemalo projektih v Mariboru. Še vedno namreč Mestna občina Maribor ni pridobila gradbenega dovoljenja za dvorano, s tem pa se gradbena dela ne morejo začeti. Hkrati pa je izvajalec del celo poškodoval del atletske steze, na nekaj mestih je namreč dvignilo sprintersko stezo. Več tukaj.

Niso še uspeli pridobiti gradbenega dovoljenja 

Poraja se vprašanje kakšna dela so se izvajala, glede na to, da ni pridobljeno niti še gradbeno dovoljenje. “Pridobivanje gradbenega dovoljenja se je zaradi zapleta s stranko v postopku nekoliko podaljšalo in bo izdano v teh dneh,” so nam pojasnili na MO Maribor.

“Trenutno so v teku pripravljalna, rušitvena dela, za katera gradbeno dovoljenje še ni potrebno,” zagotavljajo na Mestni občini Maribor, ter dodajajo, da se bodo po izdanem gradbenem dovoljenju začeli izvajati gradbeni posegi.

Glede na to, kako tečejo postopki pri pridobivanju gradbenih dovoljenj, se poraja vprašanje kako bo le-to po zapletu s stranko v postopku, pridobljeno v nekaj dneh, na izdajo dovoljenja se namreč lahko čaka tudi več kot 30 dni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.