14:50, sob, 4. Maj

Zaposleni Farmadenta želijo odločati o usodi podjetja





V obdobju treh mesecev, za katerega je bilo vodenje zaupano Slavku Toplaku, naj bi bil izveden še drugi razpis za direktorja podjetja, so sporočili iz Farmadenta.  V podjetju ponovno poudarjajo pomembnost kompetenc in strokovnosti s področja, kot kriterija pri izbiri direktorja. “Ob tem zaposleni opozarjajo še na prenos lastništva podjetja na občino, ki ga lastniki oz. Mestna občina Maribor želijo izpeljati v zelo kratkem času. Odločitev se jim zdi preuranjena, poudarjajo, da se lahko aktivnosti iskanja strateškega partnerja izvajajo ne glede na prenos lastništva,” so zapisali.

FOTO: farmadent.si
FOTO: farmadent.si

V sindikatu pa so skeptični.  »Glede na trenutno razpoložljive informacije želimo vse odgovorne opozoriti na obstoj različnih pravnih mnenj in nejasno zakonodajo. Zaradi teh dejstev prav gotovo ni priporočljivo hiteti, sploh pa upoštevajoč, da lekarniški zakon ni sprejet, sledilo mu bo še prehodno obdobje. Prenos na občine mora biti izveden transparentno in zakonito. Upam in predvidevam, da si prav gotovo tega želijo tudi lastniki,« je dejal Kristan Tkalec.

Sicer pa povzemajo, da so predlogi zaposlenih podjetja Farmadent konstruktivni in apelirajo na lastnike ter vse odgovorne v svetu zavoda in mestnem svetu, da delujejo povezovalno in vse deležnike obravnavajo enakovredno. Nenazadnje so ponovno izrazili že izpostavljeno željo o ustanovitvi lastnega nadzornega organa, kjer bi predstavniki zaposlenih imeli možnost vpliva na odločitve. Prav gotovo so prav oni poznavalci veledrogerijske dejavnost in trga.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.