18:30, pet, 26. Apr

Zaposlenim UKC Maribor predsednik Slovenije izrekel hvaležnost za požrtvovalno in nesebično delo





Pahor je včeraj medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam izročil priznanje jabolko navdiha.

Predsednik republike Borut Pahor je včeraj medicinskim sestram, tehnikom zdravstvene nege, bolničarjem-negovalcem in babicam vročil repliko jabolka navdiha. Priznanje so prejeli za njihov nenadomestljiv prispevek pri premagovanju epidemije koronavirusa, so v sporočilu za javnost zapisali na uradu predsednika republike.

Posebna slovesnost je potekala v kongresnem centru na Brdu pri Kranju. Slovesnosti so se udeležili izvajalci zdravstvene in babiške nege iz različnih zdravstvenih in socialnovarstvenih zavodov, ki so v času epidemije strokovno, predano in človeško skrbeli za paciente, so zapisali na uradu predsednika.

“Medicinske sestre, tehniki zdravstvene nege, bolničarji-negovalci in babice so nenadomestljiv del naše skupnosti. Ljudje jim zaupamo. Še posebej v času epidemije smo se zanesli nanje in na njihovo človečnost, s katero so nas nesebično hrabrili in navdihovali. So junaki človečnosti in upanja, ki jim dolgujemo veliko hvaležnost in posebno spoštovanje,” so pojasnili na uradu predsednika.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.