14:07, sob, 18. Maj

Zaradi bežanja starega znanca policije poškodavne tri osebe





Danes, 27. 1. 2014, okoli 9.20, je murskosoboški policisti obvestili mariborske kolege, da jim na njihove znake ni ustavil voznik osebnega avtomobila znamke Chrysler, označen z registrskimi tablicami CE območja. Voznik je njihovi patrulji uspel s pospešeno hitrostjo pobegniti. Murskosoboški policisti so posumili, da je vozilo upravljal 25-letni stari znanec policije, doma iz Ljutomera, za katerim je razpisana tiralica zaradi 6 različnih zadev.

Okoli 9.30 so opisano vozilo na avtocesti A4, med vožnjo proti Mariboru opazili policisti Policijske uprave za izravnalne ukrepe Maribor in ga skušali ustaviti. Voznik na njihove znake ni reagiral in ni ustavil, temveč je s hitrostjo, ki je presegala tudi 200 km/h nadaljeval z vožnjo po avtocesti do razcepa Dragučova, kjer se je vključil na avtocesto A1 in nadaljeval z vožnjo proti Ljubljani. Policisti so med zasledovanjem ugotovili, da registrski tablici, s katerima je bilo označeno bežeče vozilo, pripadata drugemu vozilu, kar je še bolj podkrepilo sum, da vozilo upravlja oseba, ki jo je potrebno prijeti. V ustavljanje vozila sta se vključila še policista Postaje prometne policije, vendar voznika tudi ona dva nista uspela ustaviti.

Bežeči voznik je avtocesto zapustil na izvozu za Rače-Fram in nadaljeval z vožnjo proti Račam. Tam je zaradi svoje divje vožnje trčil v nasproti vozeči osebni avtomobil, ki ga je vozila 61-letna ženska. slednja se je v trčenju lažje telesno poškodovala. Policista Postaje prometne policije Maribor sta takoj po trčenju uspela voznika prijeti in obvladati, obprijetju pa sta se oba policista lažje telesno poškodovala.

V nadaljnjem postopku se je izkazalo, da je vozilo dejansko vozil 25-letnik, ki ga iščejo slovenska sodišča. Zaradi tega so ga policisti privedli v zapore Ljubljana. Pred tem so mu zasegli vozilo s katerim je bežal, svoje ravnanje pa bo še enkrat več moral pojasniti sodišču. Policisti ga bodo namreč ovadili za kaznivo dejanje Nevarna vožnja v cestnem prometu, po 3. odstavku 324. člena Kazenskega zakonika. Za to dejanje je predvidena denarna kazen ali kazen od treh mesecev do treh let zapora.

Ker je kršitelj vozil neregistrirano in nezavarovano motorno vozilo, za katerega ne poseduje vozniškega dovoljenja, ker vozilo ni imelo ustrezne zimske opreme, ker so bile v vozilu vgrajene nehomologirane naprave in ker je bilo vozilo označeno z registrskima tablicama, ki ne pripadata temu vozilu, so mu policisti izdali še plačilni nalog, v višini 2440 evrov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.