15:37, sob, 20. Apr

Zaradi drog ovadenih 9 oseb: Nekateri tudi zoper spolno nedotakljivost, ki je povezana z uživanjem prepovedanih drog





Mariborski kriminalisti so zaključili preiskavo s področja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Za sedemnajst različnih kaznivih dejanj bodo skupno kazensko ovadili 9 osumljencev.

V decembru so kriminalisti, na podlagi odredb Okrožnega sodišča na Ptuju in Okrožnega sodišča v Slovenj Gradcu, skupaj s policisti PU Maribor in PU Celje, pri osmih osumljencih na devetih naslovih na območju PU Maribor in PU Celje, opravili hišne preiskave in zasegli več snovi ter predmetov, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo.

Zasegli so okoli 50 g amfetamina, 50 g kokaina, 50 g MDMA, 1 kg konoplje, 10 g heroina, več steklenic GBL (ester GHB) in manjšo količino nedovoljenih snovi v športu. Našli so tudi prirejen prostor za proizvodnjo prepovedane droge konoplje z 10 sadikami.

Zoper sedem osumljencev je bilo odrejeno pridržanje, ki je bilo, po opravljenih hišnih preiskavah in izvedenih drugih aktivnostih, po Zakonu o kazenskem postopku oz. po prenehanju razlogov, odpravljeno.

Kriminalisti bodo, po zbranih obvestilih, zoper devet osumljencev, na Okrožni državni tožilstvi na Ptuju in v Slovenj Gradcu, podali kazensko ovadbo, zaradi utemeljenega suma storitve enajstih kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186 čl. KZ-1, dveh kaznivih dejanj omogočanja uživanja prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu po čl. 187 KZ-1, in enega kaznivega dejanja nasilništva po 296. členu KZ-1.

Zoper tri osumljence bo podana tudi kazenska ovadba zaradi kaznivega dejanja zoper spolno nedotakljivost, ki je povezana s posledicami uživanja prepovedanih drog med osumljenci in žrtvijo, v zaprtem krogu ljudi.

Dva izmed osumljenih sta bila predhodno že obravnavana zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog. Kot je bilo ugotovljeno, so se osumljenci na območju Ptuja in Koroške dlje časa ukvarjali s preprodajo prepovedanih drog, zlorabljali pa so jih tudi sami.

V letošnjem letu so nekateri izmed njih, ob zlorabi prepovedane droge GBL, zaradi zaužitja in povzročenih neželenih učinkov, potrebovali tudi nujno medicinsko pomoč. Policisti zato ob tem opozarjamo, da je eksperimentiranje s prepovedanimi drogami izredno škodljivo za zdravje, oziroma je lahko tudi smrtno nevarno, zapišejo na PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.