11:37, ned, 19. Maj

Zaradi kritičnega stanja odpovedujejo zunanje športne dogodke, na drugi strani pa Univerza v Mariboru spodbuja dogodke v živo v notranjosti





Že včeraj smo poročali, da se Univerza v Mariboru požvižga na trenutno epidemiološko stanje, načrtujejo namreč udeležbo na dogodku v živo, 21. in 22. tega meseca. Informativa, kjer naj bi se po predvidevanjih izmenjalo več tisoč ljudi.

Ministrstvo za šolstvo, kot partner, projekt sicer podpira, a ne pod vsakimi pogoji, saj menijo, da bi dogodek glede na epidemiološko stanje virtualen. “Obisk na Informativi je odločitev posameznega visokošolskega zavoda, ker gre za dogodek zasebnega organizatorja,” so nam dodatno pojasnili na resornem ministrstvu, ko smo jih povprašali o tem, kako gledajo na to, da nekatere visokošolske ustanove celo spodbujajo udeležbo na konferencah.

Z elektronskim sporočilom vabijo na Informativo

Namreč včeraj, je Univerza v Mariboru poslala vabilo na dogodek, 21. in 22. januarja, celo v svojih e-novicah, ki jih prepošilja zaposlenim in širši javnosti. V elektronskem sporočilu so kot prvo novico izpostavili ravno konferenco Informativa, kot vidno na spodnji fotografiji.

Poraja se vprašanje, kako odgovorno je pozivanje ljudi k druženju v živo, medtem ko se sev omikron ekspresno širi po Sloveniji. Dejstvo je, da ministrstvo ne more nikomur prepovedati udeležbe na Informativi, lahko pa poda priporočila. In njihova priporočila so, da menijo, da v tem trenutku epidemiološka situacija narekuje virtualno izvedbo. A na ta priporočila se Univerza v Maribor, več kot očitno požvižga.

Kritična epidemiološka situacija v Sloveniji in Evropi

Na drugi strani pa se v Sloveniji odpovedujejo športni dogodki, ki se odvijajo zunaj, kjer je manj možnosti prenosa okužb, saj jih skrbi trenutno zdravstveno stanje. Organizacijski komite Planica je v sodelovanju z vsemi partnerji prireditve sprejel odločitev, da se tekme svetovnega pokala v teku na smučeh in v nordijski kombinaciji, ki bi morale biti na sporedu 22. in 23. januarja 2022, odpovedo, so sporočili s Smučarske zveze Slovenije.

“Kljub idiličnim zimskim razmeram in v zadnji fazi priprav športnih objektov ter spremljajoče infrastrukture v teh dneh v Planici nam kritična epidemiološka situacija v Sloveniji in Evropi nalaga veliko dodatnega dela in odgovornosti v zagotavljanju varnega okolja za vse deležnike,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.