21:34, pon, 29. Apr

Zaradi kršitev županji Ruš Urški Repolusk izrečena globa





Pred tedni smo poročali o tem, da je županja občine Ruše, Urška Repolusk zamudila zakonski rok prijave deleža stanovanja KPK-ju.

Zdaj pa so iz Komisije za preprečevanje korupcije, poslali medijem, ki smo o tem poročali, obvestilo o zaključku postopka. Zapisali so, da je pravnomočno zaključen tudi prekrškovni postopek v zvezi z zadevo, o kateri smo spraševali.

Na spletni strani KPK zapišejo:

Odločitev glede premoženjskega stanja: Urška Repolusk

Komisija je zoper kršiteljico Urško Repolusk vodila postopek o prekršku in izdala odločbo zaradi kršitve prvega odstavka 43. člena ZIntPK ter posledično storitve prekrškov po dvanajsti alineji prvega odstavka 77. člena ZIntPK. Odločba je postala pravnomočna 27. 3. 2024. V nadaljevanju objavljamo podatke skladno z določbo šestega odstavka 13. člena ZIntPK.

KRŠITELJ: Urška Repolusk

OPIS OKOLIŠČIN: Županja v zakonsko določenem roku Komisiji ni sporočila podatkov o spremembi premoženjskega stanja.

SANKCIJA: izrečena globa 400 evrov

Torej, ker županja Ruš v zakonsko določenem roku KPK ni sporočila podatkov o spremembi premoženjskega stanja, so ji izrekli kazen v višini 400 evrov. Vsaka sprememba premoženjskega stanja mora biti namreč komisiji sporočena najkasneje do 31. januarja za preteklo leto. V tem primeru pa je Repoluskova spremembo premoženja javila 26. januarja 2024, na dan objave članka portala Necenzurirano, ki je prvi poročal o tem, da je “Občinsko neprofitno stanovanje končalo v rokah županje”. Spremembo premoženja bi morala javiti do konca januarja 2023, torej je to storila eno leto prepozno, zdaj pa jo čaka nekaj sto evrska globa.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.