21:43, čet, 20. Jan

Zaradi zlorabe prostitucije v zadevi Marina je danes pričal kriminalist Zdravko Cindrič

V nadaljevanju sojenja zaradi zlorabe prostitucije v zadevi Marina je danes pričal kriminalist Zdravko Cindrič, ki je vodil policijsko preiskavo. Vprašanja obrambe obtoženih so se sukala predvsem okoli navideznega odkupa spolnih storitev, ki da ga je opravil tajni policijski delavec.

Cindrič je tožilstvu predlagal odreditev različnih preiskovalnih metod, ki so vključevale tajno opazovanje in delovanje ter tudi enkratni navidezni odkup spolni storitev.

Kot je danes pojasnil kriminalist, so se zavedali, da bodo tajni delavci šli v bordel, kjer se ponujajo spolne storitve, ukrep navideznega odkupa pa je bil potreben, da tajni delavec ne bi preveč izstopal. Ukrepi so bili po njegovem nujni za zbiranje podatkov oz. dokazov.

“Ta ukrep sem predlagal, da bi omogočil tajnemu delavcu druženje z dekleti na samem,” je še pojasnil kriminalist.

Cindrič se ni spomnil podrobnosti, so se pa po njegovem vedenju o navideznem odkupu pogovarjali tudi s tožilstvom. Na splošno pa se ukrep navideznega odkupa predlaga skupaj z ukrepom tajnega delovanja, nikakor pa ne samega, je dodal.

Zagovornica Sergeja Racmana, Martina Žaucer Hrovatin je opozorila na razkorak med izpovedjo priče in vsebino odredbe tožilstva, zato je napovedala svoj namen, da predlaga tudi zaslišanje tožilke, ki je odredbo za uporabo preiskovalnih metod izdala. Kot je opozorila, je eno od deklet v preiskavi namreč pričalo, da je s tajnim sodelavcem imelo spolni odnos.

Cindrič je na poizvedovanje odvetnika Miho Šošića, ki zagovarja Dejana Šurbka, da je bil en primer, ko je dekle pristalo na to, da se s tajnim delavcem dobi izven tudi kluba Marina, da pa je to pogojevalo z izplačilom denarja.

Na vprašanje, ali so bila porabljena sredstva za druženje izven kluba, je Cindrič nato dejal, da sam ni zagotovil denarja, da pa meni, da je bil denar porabljen, kot izhaja iz poročila. Kot je poudaril, to ni bil dogovor za seks, ampak za kosilo.

Sergej Racman, Dejan Šurbek, Jože Kojc, Vesna Ternovec in družba Cratos naj bi zlorabljali prostitucijo v hudodelski združbi. Tako naj bi na sofisticiran način pod krinko opravljanja gospodarske dejavnosti nočnega kluba izkoristili več kot 400 deklet, ki so sprejela najmanj 148.000 moških obiskovalcev.

Da so bila dekleta v prostitucijo prisiljena, naj bi dokazovalo dejstvo, da so morala plačevati vstopnino v klub, obtoženi pa so vzpostavili odnos njihove podrejenosti. Družba Cratos naj bi pri tem pridobila za najmanj 21 milijonov evrov protipravne premoženjske koristi.

Obtoženi trdijo, da je šlo za erotični klub, ki je gostom nudil intimo, gostje pa da so se sami odločali, kaj bodo tam počeli.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *