17:31, pon, 29. Apr

Zasežene tablete in naboji





Policisti Policijske postaje Maribor I so 3. 9. 2014, ob 10.45 na Ulici Vita Kraigherja v Mariboru, obravnavali 58-letnega Mariborčana. Med postopkom so pri njemu našli in mu zasegli 4 pretisne omote s po 15 tabletkami (skupaj 60 tabletk) Lexaurin 6 mg, 8 pretisnih omotov s po 15 tabletkami (skupaj 120 tabletk) Helex 1 mg in 2 pretisna omota s po 10 tabletkami (skupno 20 tabletk) Sanval 10 mg.

Tablete in naboji

Policisti so v nadaljevanju postopka na Okrožnem sodišču v Mariboru pridobili odredbo za hišno preiskavo stanovanja, kjer osumljenec živi. Tam so našli in zasegli 2 pretisna omota s po 10 tabletkami (skupaj 20 tabletk) Sanval 10 mg, 4 pretisne omote s po 15 tabletkami (skupno 60 tabletk) Helex 1 mg, 2 pretisna omota s po 15 tabletkami (skupno 30 tabletk) Helex 3 mg in 11 pretisnih omotov s po 15 tabletkami (skupno 165 tabletk) Lexaurin 6 mg.

Tako je bilo osumljenemu skupno zaseženo 37. pretisnih omotov, v katerih je bilo skupno 475 tablet. Vse zasežene tablete vsebujejo snovi, ki so navedene v III. skupini Uredbe o razvrstitvi prepovedanih drog .

Osumljeni je imel tablete v posesti z namenom nadaljnje prodaje naključnim osebam (predvsem narkomanom, ki so vključeni v metadonski program). Cena enega pretisnega omota znaša 9 evrov.

Pri hišni preiskavi so policisti našli in mu zasegli tudi 88. pištolskih nabojev kal. 7,65.

Zaradi posesti tablet, namenjenih za nadaljnjo prodajo, bodo policisti osumljenega ovadili pristojnemu tožilstvu. Utemeljeno ga sumijo storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po I. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1B). Za to kaznivo dejanje je zagrožena zaporna kazen od 1 do 10 let.

Policisti Policijske postaje Maribor I so 7. 2. 2014, osumljenca že obravnavali zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po I. odstavku 186. člena Kazenskega zakonika. Takrat so mu zasegli 200 tablet namenjenih za nadaljnjo prodajo (Helex, Lexaurin in Sanval). Postopek na sodišču še ni zaključen.

Zaradi posesti 88. nabojev bo opisanemu Mariborčanu izdana odločba v hitrem postopku po 81/1-4. členu Zakona o orožju. V priponki pošiljam fotografijo zaseženih predmetov

FOTO: PP MARIBOR I

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.