04:11, ned, 19. Maj

Zavec drevi za naslov evropskega prvaka WBO





Slovenski poklicni boksar Dejan Zavec se bo drevi v mariborski dvorani Tabor pomeril z Madžarom Ferencem Hafnerjem. Gre za dvoboj polsrednje kategorije (do 69,85 kg) za naslov evropskega prvaka po različici WBO. Dogajanje se bo v mariborskem hramu športa pričelo ob 19. uri, pred Zavcem bodo na sporedu še štirje dvoboji.

Slovenski boksar Dejan Zavec je v četrtek na Ptuju uspešno opravil prvi preizkus pred današnjim obračunom proti Madžaru Ferencu Hafnerju. Borca sta stopila na tehtnico in oba izpolnila predpisano težo 69,85 kg. Tako Zavec kot tudi Hafner sta na “vago” spravila enako težo 69,8 kilograma.

Ptujčan tokrat pred dvobojem prvič ni rabil hujšati, saj ne bo boksal v velterski kategoriji, kjer boksa sicer, ampak v supervelterski, zato z odvečnimi kilogrami ni imel težav. V novi kategoriji je lahko imel tri kilograme več kot sicer, zato je, kot pravi sam, zadržal precej več fizične moči, ker mu ni bilo treba izčrpavati telesa.

Osemintridesetletni Zavec (33 zmag, 18 s KO, 3 porazi) je mariborsko dvorano že večkrat napolnil, mariborski dvoboj pa si je izbral za vnovično vrnitev na najvišjo stopničko, saj namreč ne skriva, da si želi znova boksati tudi v ZDA. Hafner (23 zmag, 12 s KO, 5 porazov) je med profesionalce presedlal leta 2009, Zavca pa želi tokrat presenetiti s posebno tehniko.

Današnji dvoboj polsrednje kategorije za naslov evropskega prvaka bo v mariborski dvorani Tabor na sporedu okrog 22. ure, medtem ko se bo celotno dogajanje pričelo že ob 19. uri, saj bodo pred tem sledile še štiri druge borbe. V teh se bodo pomerili tako boksarji kot tudi kickboksarji. V ringu bodo Ivan Jukić (Hrv) – Dušan Makula (Češ), Mirza Baraktarevič (Hrv) – Josef Krivka (Češ), Denis Simčič (Slo) – Josef Obalo (Češ) ter Gregor Stračanek (Slo) – Luka Tomić (Hrv). Slednja se bosta pomerila za naslov evropskega prvaka po verziji Wako pro.

zavec_hafner

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.