15:36, pet, 29. Mar

Zavod za zaposlovanje podaljšal javna povabila za subvencionirano zaposlitev brezposelnih





Zavod RS za zaposlovanje je  podaljšal tri javna povabila za subvencionirano zaposlitev brezposelnih, in sicer Zaposli.me, spodbude za trajno zaposlovanje mladih iz zahodne Slovenije in spodbude za zaposlovanje oseb iz programa učnih delavnic. Podaljšana so do porabe sredstev ali najdlje do konca marca 2021, so sporočili.

Na javna povabila se lahko prijavijo delodajalci, ki so pravne ali fizične osebe, vsaj 12 mesecev vpisane v Poslovni register Slovenije, imajo vsaj enega zaposlenega v zadnjih treh mesecih ali so samozaposleni ter izpolnjujejo še vse druge pogoje, navedene v javnih povabilih. V okviru javnega povabila Zaposli.me lahko delodajalci pridobijo subvencijo tudi za zaposlitev starejših od 30 let, ki so izgubili delo iz poslovnih razlogov, zaradi stečaja, likvidacije ali prisilne poravnave kot posledice epidemije covida-19, pri čemer se prijavijo v evidenco brezposelnih v obdobju od 13. marca 2020 do 28. februarja 2021.

Mesečna subvencija za zaposlitev na podlagi javnega povabila Zaposli.me znaša od 416 evrov do 666 evrov. Višina je odvisna od števila kriterijev, ki so določeni v ciljni skupini brezposelnih in jih izpolnjuje kandidat za zaposlitev. Delovno razmerje mora trajati vsaj 12 mesecev brez prekinitve.

Mesečna subvencija za trajno zaposlovanje brezposelnih mladih s stalnim prebivališčem v zahodni kohezijski regiji znaša 208 evrov. Izplačuje se lahko največ 24 mesecev. Delovno razmerje pa mora biti sklenjeno za nedoločen čas.

Pri spodbudah za zaposlovanje oseb iz programa učnih delavnic znaša mesečna subvencija 740 evrov. Izplača se šestkrat za najmanj šestmesečno zaposlitev ali 12-krat za najmanj 12-mesečno zaposlitev brez prekinitve.

Subvencionirane zaposlitve financirata država (20 odstotkov) in EU iz Evropskega socialnega sklada (80 odstotkov celotne vrednosti).

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.