07:44, čet, 16. Maj

Zavod za zaposlovanje podarja otroške igrače, knjige za otroke in mladino ter športno opremo





Na Zavodu za zaposlovanje do konca leta poteka akcija Mesec dobrodelnosti. Namenjena je vsem zaposlenim na Zavodu kot tudi brezposelnim in iskalcem zaposlitve, ki so prijavljeni pri Zavodu, ter drugim, ki obiščejo prostore zavoda za zaposlovanje.

Do konca leta v organizacijskih enotah Zavoda za zaposlovanje po vsej Sloveniji zbirajo otroške igrače, knjige za otroke in mladino kot tudi športno opremo, ki so jih podarili zaposleni na Zavodu in jih je mogoče podariti drugim.

“Tako spodbujamo medsebojno sodelovanje in socialno naravnanost med zaposlenimi ter poudarjamo pomen trajnostnega ravnanja z okoljem v okviru družbeno odgovornega delovanja, saj gre večinoma za rabljene, vendar dobro ohranjene predmete,” so zapisali in dodali, da si z akcijo prizadevajo ozaveščati o pomenu darovanja ter o tem, da lahko z dobrodelnostjo polepšamo predpraznični čas tudi drugim.

V tem duhu je nastala ilustracija, ki spremlja njihovo celotno akcijo – kot darilo jo je izdelala Ana Turičnik, študentka Fakultete za likovno oblikovanje, hčerka enega od zaposlenih.

Ilustracija Ane Turičnik. Vir: Zavod RS za zaposlovanje

Akcijo izvajajo v sklopu aktivnosti družbeno odgovornega delodajalca – na Zavodu smo ta certifikat prejeli 25. 4. 2022. Seznam 30 lokacij, kjert imajo zbrane igrače, knjige in opremo je TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.