10:58, čet, 25. Apr

Zbirna centra v Mariboru in zbirni centri v primestnih občinah do nadaljnjega zaprti





Ker se ukrepi pristojnih državnih in lokalnih institucij za omejevanje širjenja okužb z novim koronavirusom širijo, so tudi v mariborski Snagi sprejeli dodatne ukrepe na področju obratovanja zbirnih centrov. Tako od ponedeljka, 16. marca 2020, do nadaljnjega zapirajo oba zbirna centra odpadkov. Enak ukrep so sprejeli tudi za vse zbirne centre v primestnih občinah, v katerih izvajajo javno službo ravnanja z odpadki. Odvoz smeti iz gospodinjstev bo potekal po rednem koledarju odvozov.

Slika je simbolična

Ob tem uporabnike naprošajo, da ravnajo odgovorno do okolja in odpadkov ne puščajo na mestih, ki niso predvidena za njihovo odlaganje. “Opozoriti želimo, da kopičenje tistih odpadkov, ki po vrstah NE sodijo na ekološke otoke, predstavlja dodatno zdravstveno tveganje, zato apeliramo na odgovoren odnos do okolja in prebivalcev,” so zapisali v sporočilu za javnost.

Odvoz iz gospodinjstev bo potekal po rednem koledarju odvozov.

Že predhodno so sprejeli nekaj ukrepov:
• do nadaljnjega ostajajo zaprti vsi zbirni centri v primestnih občinah.
• do nadaljnjega so obiski v informacijski pisarni na sedežu našega podjetja prepovedani. Stranke lahko zadeve, povezane z izvajanjem javne gospodarske službe ravnanja z odpadki, z zaposlenimi v Snagi urejajo v času uradnih ur od ponedeljka do petka med 8. in 14. uro po telefonu na številkah 02 620 58 00 in 02 620 58 75 ali po elektronski pošti na naslovu info@snaga-mb.si.
• do nadaljnjega ostajajo zaprte vse lokacije javnih sanitarij v Mestni občini Maribor, za obiskovalce pa sta vrata zaprla tudi Akvarij-terarij in mariborsko Zavetišče za živali.
• vse informacije o spremembah uporabnikom sporočajo tudi na spletni strani www.snaga-mb.si.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.