17:11, pet, 3. Maj

Zdravko Luketič odslej podžupan MOM





Z današnjim dnem funkcijo podžupana Mestne občine Maribor prevzema Zdravko Luketič. Kot podžupan bo zadolžen za vsa področja lokalne samouprave, mestne četrti in krajevne skupnosti ter ostale naloge po pooblastilu župana. Svojo funkcijo bo opravljal poklicno.

Na mariborski občini sta torej z današnjim dnem zaposlena dva poklicna podžupana, saj to funkcijo poleg Jelke Černivec, prevzema še dosedanji mestni svetnik NSi Zdravko Luketič. Kot so sporočili iz MOM, župan Andrej Fištravec z imenovanjem podžupana Zdravka Luketiča izraža voljo za intenzivno komunikacijo med vodstvom mariborske občine in mestnimi četrtmi, krajevnimi skupnostmi, mestnim svetom ter zainteresiranimi civilnimi javnostmi.

Foto: MOM
Foto: MOM

Luketič je v svoji dosedanji karieri med drugim deloval v večini komisij in odborov mestnega sveta ter opravljal odgovorne nadzorne funkcije, kot strokovni sodelavec Zdravstvene fakultete Univerze v Mariboru pa je mentor študentom na področju Radiologije. V prostem času se ukvarja s slikarstvom, pa tudi dobrodelno dejavnostjo, in sicer je ustanovni član Lions Kluba Maribor. Prav tako je mestni svetnik z najdaljšim stažem, to funkcijo namreč opravlja že od leta 1990, na zadnjih volitvah pa je bil kot edini mestni svetnik izvoljen s preferenčnimi glasovi. Pred nastopom podžupanske funkcije je povedal, da je “imenovanje velika čast in izziv, pa tudi odgovornost, ki jo bom odgovorno in z vsemi svojimi sposobnostmi sprejel, želim, da bo mesto bolj prijazno ljudem. Mnogo težav lahko rešimo skupaj, če se poslušamo, ne samo službe, izvoljeni svetniki, ampak tudi zainteresirana civilna javnost. V Mariboru moramo stvari izboljšati in to je mogoče.« Dodaja, da se bo pri svojem delu držal mota iz Knjige pregovorov: »Potrpežljiv človek je boljši kakor junak, tisti, ki nad svojim srcem gospoduje, kot osvajalec mesta«.
V prihodnji dneh se bo seznanil z odprtimi nalogami ter prevetril Odlok o financiranju mestnih četrti in krajevnih skupnosti, ki naj bi zagotavljal enakomerni razvoj vseh delov meta Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.