18:24, pet, 3. Maj

Zdravstvena postaja Magdalena: Mestna občina Maribor razveljavila odločitev o izbiri gradbinca





Mestna občina Maribor je na zadnjem razpisu izbrala za izvajalca gradnje podjetje Makro 5 gradnje, ki naj bi porušilo Zdravstveno postajo Tabor in zgradilo novo. A odločitev o izvajalcu očitno ni dokončna, saj so svojo odločitev razveljavili.

Mariborska občina je konec avgusta izbrala podjetje Makro 5 gradnje iz Kopra, nato pa je po vpogledu v izbrano ponudbo in po pozivu za spremembo odločitve razveljavila svojo odločitev, pišejo na Večeru. Julija so z odprtim razpisom iskali gradbinca, v ponudbah, ki so prišle, so dela presegala zagotovoljena sredstva v višini 8,4 milijona evrov, nato pa je občina sama  povečala proračun investicije na 10,6 milijona evrov. Sledilo je javno naročilo po konkurenčnem postopku s pogajanji.  Dejansko se za podpis pogodbe za gradnjo mudi, pišejo pri Večeru, da bi lahko občina dobila za zdravstveno postajo  dobrih 2,9 milijona evrov iz državnega proračuna.

Dva ponudnika sta ponudila cene v okviru javnega naročila

Vse štiri ponudnike iz prejšnjega odprtega postopka so povabili k oddaji novih ponudb. Po podatkih Večera so ponudbe poslali : GIC Gradnje (11,290.797 evrov),  Pomgrad (11,655.892 evrov), Lesnina MG Oprema (10,499.824 evrov) in Makro 5 gradnje, ki je svojo prejšnjo ceno edini znižal (10,059.323 evrov). Tako sta bili ponudba Lesnine MG Oprema in ponudba Makro 5 gradnje v okviru razpisa glede cene. Občina nato ni izvedla pogajanj, izbrali so najnižjo skupno ponudbeno ceno podjetja Makro 5 gradnje.

Postopek se je vrnil v fazo pregleda

Lesnina MG Oprema je zahtevala vpogled v izbrano ponudbo, nato pa še poziv za spremembo odločitve.  Mestna občina Maribor se je naknadno seznanila z nekaterimi novimi dejstvi, ki jih želijo preveriti. Postopek se je vrnil v fazo pregleda in ocenitve ponudb, so Večeru odgovorili. Vsekakor pa se že mudi, saj bi se rušitvena dela zdravstvene postaje morala začeti letos, zaključek gradbenih del je predviden konec naslednjega leta, do začetka leta 2024 pa bi morala biti opravljena predaja objekta.

Podjetje Makro 5 gradnje je sicer v Mariboru v zadnjih letih že gradilo. Obnovilo je namreč staro tribuno Ljudskega vrta, promenado v Mestnem parku, dozidal Dvorano Tabor, uredilo Vojašniški trg, zdaj pa na Lentu gradi brv.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.