04:30, čet, 18. Apr

Zelena luč za 55. Zlato lisico





Snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) Markus Maier je prižgal zelo luč za 55. Zlato lisico, ki 1. in 2. februarja na Mariborskem Pohorju.

Zlata lisica 2016
Zlata lisica 2016

Maribor je v pričakovanju karavane svetovnega pokala alpskih smučark, ki se bodo na Mariborskem Pohorju merile 1. in 2. februarja na veleslalomu in slalomu za 55. Zlato lisico. Zeleno luč je po ogledu proge danes dopoldne, prižgal snežni kontrolor Mednarodne smučarske zveze (Fis) Markus Maier.

Potem ko so lani zaradi slabih snežnih razmer tekmovanje morali preseliti v Kranjsko Goro, bo jubilejna Zlata lisica znova na Mariborskem Pohorju.  Organizatorji iz Alpskega smučarskega kluba (ASK) Branik, si lahko oddahnejo. Tudi vreme je glede na trenutne vremenske razmere ugodno, prav tako pa zaenkrat ni napovedane kakšne odjuge.

Organizatorje in ljubitelje smučanja pa je včeraj razveselila tudi novica, da bo “na domačem bregu” nastopila tudi najboljša slovenska alpska smučarka Ilka Šuhec, kar bo pod Pohorje privabilo dodatne gledalce. Kot so včeraj sporočili iz njenega tabora bo Štuhčeva kljub natrpanemu urniku tekmovala na letošnji Zlati lisici. Nastopila bo na petkovem veleslalomu, sobotno slalomsko preizkušnjo pa bo zaradi logističnih zahtev poti na Švedsko izpustila.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.