19:52, tor, 7. Maj

Želja je bila prevelika





Drugi dan glavnega turnirja Infond Open 2015, našega največjega ženskega turnirja, ki ima nagradni sklad 25.000 USD, se je pričel z dvobojem med domačinko Evo Zagorac in Hrvatico Emo Mikulčić. 23-letna Hrvatica, ki je na WTA lestvici 294., je bila izrazita favoritinja. 19-letna Eva Zagorac je sicer prejšnji teden z uvrstitivijo v finale 10.000 USD turnirja v Velenju dosegla uspeh kariere, vendar je njena športna pot kljub temu šele na začetku.

Foto: Dušanka Mlakar
Foto: Dušanka Mlakar

Mikulčićeva je od samega začetka srečanja zagospodarila na igrišču. Z močnimi servisi ter natančnimi in prodornimi udarci z osnovne linije je diktirala tempo ter Evo potisnila v defenzivo. Na drugi strani Eva, ki jo je spremljala polna tribuna domačih navijačev, ni razvila svoje značilne igre. Njena žoga je bila prekratka in prepočasna, preveč je bilo neizsiljenih napak in Hrvatice ni uspela prisiliti v gibanje, ki je njena največja slabost. Prvi niz je Ema Mikulčić dobila s 6-1.

Foto: Dušanka Mlakar
Foto: Dušanka Mlakar

V drugem nizu se je Eva sprostila in vzpostavila ravnotežje. Njene žoge so bile daljše in natančnejše, več je bilo neobranljivih udarcev in tudi Hrvatica je pod pritiskom začela grešiti. Rezultat je bil izenačen do 4-4, ko je Eva v enakovredni igri zamudila vrsto priložnosti, da bi osvojila igro in drugi niz. Končni rezultat je bil tako 6-1 6-4.
Eva je bila po srečanju sicer razočarana zaradi slabše igre in zamujene priložnosti, vendar ne preveč. ” Želja je bila prevelika. Naslednjič bo boljše.”
Druga je od naših na centralnem igrišču zaigrala 18-letna Litijanka Pia Čuk. Tud ona je na turnirju zaigrala s posebnim povabilom organizatorja. Njena nasprotnica je bila 25-letna Švicarka Conny Perrin, 302. igralka lestvice WTA.

V prvem nizu je Švicarka upravičila vlogo izrazite favoritinije, ki jo je imela zaradi boljše uvrstitve na lestvici ter poškodbe komolca, ki Pio zadnje tedne močno ovira pri igri. Videli smo igro z manj tempa, vendar z več menjavami ritma ter skrajšanimi žogami. Ta način igre je po preveč živčnem začetku in izgubljenem prvem nizu Pii prinesel uspeh v drugem, ki ga je dobila s 6-4. V odločilnem nizu so vseeno prišle do izraza večje izkušnje, ki jih ima Švicarka. Naredila je manj napak in srečanje pripeljala do željenega konca. Končni rezultat: 6-3 4-6 6-1.
Popoldanski program se bo nadaljeval z nastopi domače zvezdnice Tadeje Majerič ter Nastje Kolar, ki je druga nosilka turnirja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.