11:30, pet, 17. Maj

Fras odgovarja Fištravcu: “Jaz ne vem nič o lažeh”





Mariborski župan nam je razkril na kakšni laži naj bi Darka Frasa „dobil“, ta pa odgovarja, da o tem ne ve nič.

Mariborski župan Andrej Fištravec je včeraj razrešil direktorja mestne uprave MOM Darka Frasa, o čemer smo že poročali.

Kot je zapisal v sporočilu za javnost, naj bi vanj izgubil zaupanje. „Do porušitve zaupanja je prišlo pred dnevi, ko sem direktorja MU MO Maribor osebno dobil na laži, ki jih je najprej zanikal, kasneje pa priznal,“ je zapisal Fištravec.

Dopisovanje z novinarjem

V pogovoru za našo televizijo BK TV pa je Fištravec danes le razkril, za kakšno laž naj bi šlo. “Prejšnji teden smo imeli srečanje s svetniškimi skupinami in novinarji, kjer sta Snaga in Marprom predstavila za kaj potrebujeta kredit za zadolžitev. Direktor se je pogovarjal preko sms-a z enim od novinarjem, ko sem ga vprašal, če to počne je rekel da ne, kar je bila neresnica,” je pojasnil Fištravec.

Darko Fras in Andrej Fištravec
Darko Fras in Andrej Fištravec

Fištravec je k temu še dodal, da tukaj ne gre samo za njun odnos, temveč tudi za širši odnos s širšo ekipo. „Ni bilo prave kemije in ne pravega zaupanja,“ je izpostavil.

Fras: To se je čutilo že dalj časa

Je pa za naš portal spregovoril tudi Darko Fras. Podrobnejših informacij sicer ni želel dajati, nam je pa zaupal, da se je vse odvijalo zelo hitro. „Zadnji razplet dogodkov je samo odraz tega, kar se je čutilo že dalj časa,“ je povedal in dodal, da s tem cilja tudi na nedavni odvzem pooblastil s strani župana. Ta je Frasu med odsotnostjo namreč odvzel pooblastila za zaposlovanje.

Standardov ni mogel dosegati

Fras navedb o domnevnem dopisovanju med sestankom ni komentiral, dejal je tudi, da je za to slišal le posredno. „Župan mi prav tako ni obrazložil moje razrešitve. Tudi zato se želim čim prej z njim osebno sestati in o vsem skupaj pogovoriti,“ je dejal in dodal, da pa bo več znanega v prihodnjih dneh, ko bo podal tudi uradno izjavo. Je pa za konec še izpostavil, da ima pri svojem delu določene standarde vodenja uprave, ki pa jih tukaj ni mogel dosegati.

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.