01:33, sob, 15. Jun

Zgodba s srečnim koncem: Policist in njegova psička našla pogrešano gospo





Pred dnevi so nas zaskrbljeni svojci obvestili, da pogrešajo 86-letno gospo iz okolice Škocjana, ki je že popoldne odšla od doma proti gozdu in se ni vrnila, pri sebi pa ni imela mobilnega telefona ali svetilke,” zapišejo policisti.

Svojci so jo iskali, vendar je niso našli. OKC je na kraj nemudoma napotil sevniške policiste in vodnika službenega psa. “Vodnik Damjan in njegova pomočnica Frida sta se takoj lotila dela v močno poraščenem gozdu in v temi in pri iskanju uporabila vse svoje znanje in bogate izkušnje,” zapišejo na Instagramu Slovenska policija.

Frida, ki ima tako kot vsi ostali kosmatinci, neprimerljivo razvitejši voh od človeškega, boljši nočni vid in razvitejši sluh, je v spremstvu svojega vodnika zavzeto in požrtvovalno premagovala težko prehodno in močvirnato območje.

“Njun trud je bil poplačan, saj sta ob enem izmed dreves našla pogrešano gospo, ki je bila povsem dezorientirana, izčrpana, mokra od dežja in zmedena. Policisti so jo varno pospremili do službenega vozila in odpeljali domov, kjer so jo predali svojcem,” dodajo.

“Policisti gospe želimo dobro okrevanje. Tandemu Damjanu in Fridi🐾 pa miren počitek po naporni noči in še veliko uspehov pri delu,” zaključijo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.