14:28, čet, 28. Mar

Zlata maša Mirka Krašovca v župniji Sveti Andraž v Slovenskih goricah





V župniji Sveti Andraž v Slovenskih goricah so v nedeljo, 3. julija 2022, ob 10. uri, praznovali zlato mašo župnijskega upravitelja župnika Mirka Krašovca.

Mašo ob 50–letnici duhovništva je daroval zlatomašnik Mirko, ob somaševanju dveh bratov duhovnikov Janeza, upokojenega nadžupnika in naddekana in ddr. Jožeta, akademika in profesorja, Marjana Rola, dekana lenarške dekanije in župnika pri Svetem Benediktu, Frančka Kranerja, rojaka iz Lenarta, župnika v Črnečah in Libeličah, ter Janka Babiča, župnika iz Svetega Antona v Slovenskih goricah. Slovesne svete maše so se udeležili še zlatomašnikova sestra Hedvika in brat Erih z družinama ter ostali sorodniki. Pri maši so bili navzoči tudi predstavniki lokalne skupnosti: Darja Vudler Berlak z družino, županja domače občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah; Marjan Žmavc, župan sosednje občine Cerkvenjak; Peter Misja, župan Podčetrtka; Mirko Žmavc z ženo, ravnatelj Osnovne šole Cerkvenjak – Vitomarci; Marjana Gomzi, vodja Podružnične Osnovne šole Vitomarci, ter predstavniki župnij Podčetrtek, Brezno in Remšnik (Sveti Jurij na Jurija na Kozjaku), kjer je zlatomašnik kot dušni pastir tudi deloval.

Na slovesnost zlate maše so se vneto pripravljali vsi sodelavci v župniji (ključarja, mežnarji, člani ŽPS, karitas, cerkveni zbor, Vokalna skupina Avis, Kulturno umetniško društvo in otroška folklorna sekcija, društvo upokojencev, društvo gospodinj in vinogradniško sadjarsko društvo). Zlato mašo so pričeli s procesijo v cerkev, ob pesmi Zlatomašnik bod’ pozdravljen in orgelski spremljavi Nike Rojko. Nato je zlatomašnika in prisotne povabljene pozdravil ključar Janez Hanžel, pozdrav in dobrodošlico vsem je izrekel še zlatomašnik Mirko. Pridigo je opravil zlatomašnikov brat akademik profesor drr. Jože Krašovec.  Z bogatim sodelovanjem pri oblikovanju prošenj za vse potrebe, prinašanju darov na oltar, uvoda v očenaš in mir ter z bogatim petjem so sodelovali Rebeka Golob,  cerkveni zbor, Vokalna skupina Avis, flavtistka Nina Toš, Sofia Eva F. Krašovec in Otroška folklorna sekcija letošnjih prvoobhajancev pod vodstvom Andreje Černel in Jaka Čeha s spremljavo na harmoniki.

Zlatomašnik je v začetku maše predstavil mašni plašč, ki ga je na ta dan prvič oblekel, prejel pa ga je v dar od dobrotnikov iz Nemčije. V imenu župnijskih sodelavcev je Irena Rižnar na koncu maše izrekla zlatomašniku čestitko in izročila dar sodelavcev v denarni obliki. Zlatomašnik se je zahvalil, prejeti dar pa je skupaj z mašnim plaščem podaril župniji.

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.