14:47, čet, 20. Jun

Zlatko Zahovič o slovesu od vijoličastih: “Odhod je edina rešitev”

Zlatko Zahovič se poslavlja od mesta športnega direktorja nogometnega kluba Maribor, piše športni dnevnik Ekipa SN. “Trenutno se v klubu ne počutim dobro in možnost je pač ena sama,” je v pogovoru za torkovo Ekipo SN povedal Zahovič, ki se je označil za bivšega športnega direktorja.

zahovic (1)

Stvar je jasna. Ne želim biti problem, temveč rešitev,” je povedal Zahovič in dodal: “Nimam nobenih drugih ponudb in jih nikoli nisem želel imeti. Preprosto želim biti srečen, v klubu pa v zadnjem času nisem bil … Odhod je edina rešitev.”

Klub za zdaj sicer njegovega odhoda ni potrdil. Včeraj so v sporočilu za javnost, morebitnem odhodu Zahoviča, zapisali, da “Vodstvo NK Maribor ni bilo uradno obveščeno o morebitnem odhodu športnega direktorja, tako da medijskih zapisov in neuradnih informacij ne moremo komentirati. “. 

Na direktorsko klop Maribora je nekdanji nogometni zvezdnik sedel avgusta 2007 in pustil globok pečat, saj je v najuspešnejšem klubskem obdobju doslej Maribor dvakrat nastopil v ligi prvakov, trikrat pa zaigral v skupinskem delu evropske lige, osvojil pa je sedem naslovov slovenskega prvaka ter po štiri pokalne in super pokalne lovorike. V pravkar končani sezoni je naslov prvaka osvojila ljubljanska Olimpija po dramatičnem zaključku prvenstva. “Čestitam vsem igralcem, čestitam ekipi za boj do zadnje minute. Do zadnjega žvižga. Res so se izjemno borili, kot bivši športni direktor sem ponosen na njih. Malokdaj sem bil tako.”

“Niti za trenutek niso obupali, odziv publike, ki je navajena zmag in uspehov, je prav tako fantastičen in me navdušuje. Navijači so se zavedali, da so dali fantje vse od sebe, a žal se je nekdo drug odločil, da mora biti prvak nekdo drug. Ampak Maribor ima velik potencial za veliko prihodnost. O tem sem prepričan,” je še povedal Zahovič.

Nogometna zveza Slovenije je 23. marca letos Zahoviču izrekla šestmesečno prepoved sodelovanja v vseh z nogometom povezanih dejavnostih na vseh uradnih tekmah. Vzrok za kazen je bilo nešportno in neetično obnašanje Zahoviča na novinarski konferenci po tekmi Maribora in Krškega (0:2) 17. marca. Tedaj je neprimerno obračunaval z novinarjem športnega dnevnika Ekipa SN Dejanom Mitrovićem, ko je v svoje izjave vpletel tudi njegovega pred kratkim tragično preminulega očeta. Suspendirali so ga tudi pri Mariboru, kasneje pa ta ukrep preklicali. Zahovič je za mnoge najboljši slovenski nogometaš od samostojnosti dalje. Ne nazadnje je v tem obdobju prebijal led glede igranja slovenskih nogometašev na največji mednarodni sceni, zaznamoval je tudi slovensko izbrano vrsto, še zdaj je s 35 zadetki njen najboljši strelec, po nogometni karieri pa se je izkazal tudi na direktorski funkciji v Mariboru.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.