01:16, pon, 29. Apr

ZM s 13,6 milijona evrov čistega dobička





Zavarovalnica Maribor je v prvih devetih mesecih zbrala 199,2 milijona evrov premije in izplačala za 109,4 milijona evrov škod.

ZM_logo_vertikalen_RGB (1)

Zavarovalnica Maribor je v prvih devetih mesecih letošnjega leta poslovala uspešno. Zbrali so za 199,2 milijona evrov premije, pri čemer so 56 milijona evrov (28 odstotkov zbrane premije) zbrali na področju življenjskih zavarovanj, 143,2 milijona evrov (72 odstotkov zbrane premije) pa na področju premoženjskih zavarovanj. Glede na enako obdobje preteklega leta so zbrali za 1 odstotek manj premije.
Na škodni strani so v prvih devetih mesecih izplačali za 109,4 milijona evrov škod (3 odstotke manj kot v preteklem letu). Na področju življenjskih zavarovanj so izplačali 29,6 milijona evrov škod (27 odstotkov vseh škod), na področju premoženjskih zavarovanj pa 79,8 milijona evrov škod (73 odstotkov vseh škod).

Čisti dobiček (po davkih), ki so ga ustvarili v prvih devetih mesecih letošnjega leta znaša 13,6 milijona evrov.

Tržni delež Zavarovalnice Maribor med vsemi zavarovalnicami na slovenskem zavarovalniškem trgu po prvih devetih mesecih znaša 13,3 odstotka in je za 0,1 odstotno točko višji kot v enakem obdobju preteklega leta.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.