06:13, tor, 30. Apr

Zmago Jelinčič Plemeniti sporočil: “Volitve v Evropski parlament bomo bojkotirali in se jih ne nameravamo udeležiti”





V Slovenski nacionalni stranki (SNS) so se odločili, da stranka ne bo šla na evropske volitve, kljub temu da ji je uspelo zbrati zadostno število podpisov za vložitev kandidatnih list. Prav tako bodo volitve bojkotirali. Med volilnimi aktivnostmi so namreč uvideli, da je sodelovanje na volitvah nesmiselno, so sporočili.

Na včerajšnji seji Predsedstva Slovenske nacionalne stranke so bile soglasno sprejete nekatere odločitve, so zapisali. Kot so zapisali, so v stranki na začetku tekme razmišljali o sodelovanju. Odprli so volilni račun in nabrali zadostno število podpisov za vložitev kandidatur, vendar so hkrati tudi “vedno bolj uvidevali nesmiselnost sodelovanja”.

Bojkot volitev

“Zato smo se v Slovenski nacionalni stranki odločili, da prekinemo nadaljnje aktivnosti v tem tekmovanju za dobre plače in svoje kandidatne liste NE bomo vlagali v proceduro. Še več, volitve v Evropski parlament bomo BOJKOTIRALI in se jih ne nameravamo udeležiti,” so sporočili.

Dodali so, da je naloga Slovenske nacionalne stranke je skrb za domovino, lasten narod in državo, za ohranitev samostojnosti, neodvisnosti in suverenosti: “Dolžni smo svojim rojakom in za njih bomo sodelovali na volitvah v Državni zbor čez dve leti. Takrat pa bomo sploh videli kakšna bo, če še bo, Evropska unija, kakšna bo geopolitična situacija v Evropi in v svetu in v teh okvirih delovali v dobro Slovencev.”

Razočarani so tudi nad dosedanjo volilno kampanjo za evropske volitve v Sloveniji, “v kateri ni slišati pomembnih izhodišč v korist Slovencev in Sloveniji”, v kateri “hlapčevsko prevladuje zlagana Ukrajina” in kjer je slišati “ponavljanje puhlih zahodnih ameriških in zahodnoevropskih stališč, ki jim že sami njihovi izdelovalci ne verjamejo več”. “Interesa za pomoč domovini ni več, še tisto malo, kar ga je ostalo od osamosvojitve, izginja,” so zapisali v sporočilu po torkovi seji predsedstva stranke.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.