06:24, sre, 8. Maj

Znan datum sestanka vlade s kmeti, kaj se obeta?





Minuli petek so kmetje z opozorilnimi, a mirnimi protesti zahtevali spodbudno okolje za kmetovanje. Zdaj pa bodo prihodnji teden s predstavniki vlade sedli za skupno mizo, točno 10 dni po protestu – sestanek kmetijske ministrice Irene Šinko s predstavniki kmetov bo v ponedeljek popoldan pri predsedniku vlade Robertu Golobu, so za Lokalec.si povedali na kmetijskem ministrstvu.

“Želimo pa ob tem sporočiti, da bo prihodnji ponedeljek popoldan sestanek med predstavniki kmetov in ministrico potekal pri predsedniku vlade dr. Robertu Golobu,” so sporočili za naš medij.

Proteste je v petek na več lokacijah po državi organiziral Sindikat kmetov Slovenije zaradi različnih zahtev do kmetov in perečih težav v kmetijstvu, katerih se bomo dotaknili nocoj v oddaji Vzhodna na BK TV.  V goste prihaja veliko zanimivih gostov, ne bo pa nobenega predstavnika ministrstva.

Povod za protest so sicer predvsem okoljske zahteve do kmetov. “Tisoč let smo kmetovali na teh zemljiščih in varovali naravo, sedaj pa imamo samo omejitve. Okoljevarstvene organizacije postavljajo režim na naših zemljiščih, ni pa rešitev. Kmetje smo zgroženi ob teh zahtevah,” je prejšnji teden dejal predsednik Sindikata kmetov Slovenije Anton Medved.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.