10:57, pet, 10. Maj

Znan epilog tekme Mura – Maribor, visoka kazen Mariboru, zmaga pa Muri





Disciplinski sodnik NZS, ki je neodvisen in avtonomen organ NZS, je v zvezi z dogodkom na tekmi med Muro in Mariborom v 21. krogu Prve lige Telemach izdal sklep o odgovornosti NK Maribor, pri čemer sklepa o odgovornosti domačega kluba pri organizaciji tekme zaradi ugotavljanja dodatnih okoliščin, še ni izdal, so sporočili iz NZS.

NK Maribor bo v zvezi z incidentom navijačev nosil finančne posledice v višini 25.000 EUR, ob tem pa se tekma z Muro registrira z rezultatom 3:0 za domačine. Maribor pa bo prav tako naslednje štiri domače tekme igral pred praznimi tribunami.

Nevarno ravnanje 

Disciplinski sodnik je upošteval vse izjave vpletenih, tako uradnih oseb, kot obeh klubov in ob tem izpostavil, da je skrb za varnost igralcev, sodnikov, uradnih oseb, gledalcev in drugih, na prvem mestu, kar posledično pomeni, da je potrebno okoliščine, ki so povezane z zagotavljanjem varnosti ocenjevati najstrožje. Ob tem poudarja, da je vsakršno prižiganje in metanje bakel na stadionu absolutno nesprejemljivo ter zavržno in se nikdar ne sme razlagati kot nekaj dopustnega, še manj pa se navedeno ne more opravičevati kot del »folklore« neke skupine navijačev, saj gre za izredno nevarno ravnanje in nevarne predmete.

Tudi v skladu z načeli UEFA gre pri uporabi pirotehničnih sredstev za nevarna sredstva, ki lahko povzročijo hude poškodbe in škodijo zdravju ter so striktno prepovedane.

Zoper sklep DS NZS je možna pritožba v roku treh dni od prejema zapisnika obravnave disciplinskega sodnika.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.