15:42, ned, 19. Maj

Znan novi vodja zavetišča za živali





Zavetišče za živali Maribor bo od petka delovalo pod okriljem novega vodje. Na razpis so se sicer prijavili štirje kandidati.

„Izmed štirih prejetih vlog smo izbrali novega vodjo zavetišča in veterinarja. Od 1. julija 2016 bo to delovno mesto zasedel Blaž Primc, dr. vet. med.,“ so za naš pojasnili v Snage, ki upravlja mariborsko zavetišče.

Zavetišče za živali MB

Kot so dejali v Snagi, je bil Blaž Primc pred tem eno leto dejaven v veterinarski ambulanti v Mariboru, kjer je opravljal delo samostojnega veterinarja, izkušenj s prakso na področju malih živali, pa mu po njihovem mnenju ne manjka. Tudi sicer je odločitev zanj slonela na njegovih izkušnjah, v Snagi pa so prepričani, da bo strokovno in odgovorno opravljal svoje nove zadolžitve.

Zavetišče

„Glede na njegove izkušnje smo ocenili, da dodatnih usposabljanj ne potrebuje. Vsako delovno mesto prinaša določene specifike, določeno obdobje, v katerem se zaposleni uvaja v delo. Prepričani smo, da je izbran kandidat kos vsem izzivom, ki jih prinaša delovno mesto vodje zavetišča,“ so še dejali v Snagi.

Na razpis so sicer prejeli štiri prijave, med kandidati pa je izbirala imenovana komisija, sestavljena iz zaposlenih v podjetju Snaga, ki so povezani z delovanjem in upravljanjem zavetišča. Med ključne zadolžitve, ki sedaj čakajo novega vodjo pa sodi „organizacija dela v zavetišču, ustrezna in strokovna veterinarska oskrba živali, ki so v zavetišču, urejanje vse zakonsko predpisane dokumentacije in sodelovanje s pristojnimi institucijami, ki nadzirajo delo zavetišča“.

„Z izbranim novim vodjem smo pogodbo sklenili za določen čas, in sicer za čas trajanja poskusne dobe, to je tri mesece, z možnostjo podaljšanja,“ še pojasnjujejo v Snagi.

 

Morda Vas zanima tudi:

Snaga išče novega vodjo mariborskega azila

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.