03:55, čet, 18. Apr

Znan začetek gradnje logističnega centra trgovca Jagros v Hočah, načrtujejo dodatne zaposlitve





Družinsko trgovsko podjetje Jagros iz Rogaške Slatine načrtuje v prvi polovici prihodnjega leta začeti gradnjo novega logistična centra v Hočah.

FOTO in VIDEO: Trgovina Jager v Hočah danes odprla vrata kupcem

Naložbo naj bi končali leta 2024, njeno vrednost pa je ocenil na 15 do 20 milijonov evrov.

Jager je dejal tudi, da bodo v Hočah, kjer so minuli teden odprli svojo 41. trgovino, naložba pa je bila vredna okoli pet milijonov evrov, gradili še upravni center. Ta bo poleg logističnega centra predstavljal novo središče njihove dejavnosti. Jagros ima trenutno logistični center v Mestinju pri Podplatu, a ta glede na rast poslovanja v minulih letih ne zadostuje več.

Poslovanje trgovca je bilo tudi lani zelo dobro, kljub dejstvu, da so se še soočali s pandemijo covida-19, ki je močno vplivala na način dela in delovanje družbe.

Čisti prihodki so tako v 2021 znašali 191,3 milijona evrov, kar je 14,6 odstotka več kot leto prej. Letos so prihodki medtem načrtovani v višini 215,5 milijona evrov.

Lanski čisti dobiček je glede na leto 2020 porasel za skoraj 2,6 milijona evrov oziroma več kot petino na 14,6 milijona evrov, letos naj bi ga bilo 12 milijonov evrov.

Jagros letos načrtuje tudi dodatno povečanje števila zaposlenih, predvsem zaradi nadaljnje širitve maloprodajne mreže. Konec leta 2021 so imeli 820 zaposlenih, kar je 4,4 odstotka več kot leto prej.

Po Jagrovi oceni je letošnje poslovanje kljub draginji še vedno dobro

Pričakuje pa, da bodo letošnji poslovni rezultati slabši predvsem zaradi nižanja razlike v ceni izdelkov, povišanja stroškov energije in ostalih stroškov. “Sam obseg poslovanja se bo vseeno povečal, delno zaradi organske rasti, delno pa zaradi vpliva inflacije,” je dejal Jager.

V Staršah pri Mariboru pa bodo prenovili zunanji videz trgovskega centra ter v njem uredili tudi stanovanja, za kar bodo uporabili sedaj neizkoriščeno mansardo. Trgu bodo ponudili osem večjih stanovanj.

vir: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.