21:29, ned, 19. Maj

Znana slovenska pevka naj bi v glasbeni šoli, kjer dela kot ravnateljica, ponarejala podpise





Pevka Brigita Šuler naj bi te dni bila pod drobnogledom, saj naj bi ponarejala podpise.

Brigita Šuler je pevka, ki jo mnogi poznajo po njenih pesmih, manj znano pa je, da je tudi učiteljica glasbe. V glasbeni šoli Litija-Šmartno je iz učiteljice napredovala v ravnateljico, po poročanju Metropolitana pa naj bi pri tem prišlo do ponarejanja uslužbencev v glasbeni šoli.

Delo in Metropolitana tako poročata, da je zaradi utemeljenega suma kaznivega dejanja ponarejanja listin okrožno državno tožilstvo v Ljubljani na kazenski oddelek pristojnega okrajnega sodišča v Trbovljah maja vložilo zahtevo za izvedbo posameznih preiskovalnih dejanj zoper ravnateljico Glasbene šole Litija-Šmartno Brigito Šuler, Po poročanju medijev naj bi Šulerjeva ponaredila podpis na listini v postopku redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi uslužbenke glasbene šole na delovnem mestu tajnice in računovodkinje.

Pri glasovanju za mesto ravnateljice pa je glasovala zase. Tudi zaradi tega je Glasbena šola Litija-Šmartno pod drobnogledom komisije za preprečevanje korupcije,  saj  so ugotovili, da sta dva strokovna sodelavca šole prevzela glasovnico za glasovanje za mesto ravnatelja, v bistvu pa sta bila sama kandidata. Šulerjeva je bila ena od teh, morala pa bi se pri glasovanju izločiti.

V sami šoli so sicer odkrili še več nepravilnosti. Več o tem TUKAJ.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.