21:00, tor, 30. Apr

Znani kandidati za župana Občine Starše





Po nam znanih podatkih je vloge za kandidate za župana oziroma županjo Občine Starše izpolnilo in oddalo že več kandidatov in kandidatk. Nekateri pa jo prav zdaj izpolnjujejo in pripravljajo za oddajo.

Pridobili smo informacije, da je neuradno kandidatov in kandidatk zaenkrat že več, potrjenih imamo šest imen, ki so v občinskih svetih ali kot podžupani, podžupanje že delovali ali pa delujejo zdaj. Predstavljamo njihove odgovore na vprašanje, zakaj so se odločili za kandidaturo.

Domen Majcen
Med vsemi možnimi kandidati je tako Domen Majcen, sedanji aktivni občinski svetnik, ki je vložil kandidaturo kot samostojni kandidat. Na vprašanje, čemu se je odločil za kandidaturo, nam je povedal: „Za kandidaturo sem se odločil, ker sem že drugi mandat občinski svetnik in sem že opazil, kako stvari potekajo. Odkar sem sam del lokalne politike, sem opazil, da se ni vse vozilo, tako kot bi se moralo. Zato pravim, da bi sam lahko obrnil stvari na boljše za vse občane.“

Miran Čuš
Miran Čuš, sicer član SDS in prav tako sedanji občinski svetnik, vlaga kandidaturo kot član svoje stranke. Za kandidaturo za župana Občine Starše se je odločil, „ker smatram, da sem sposoben, in imam vizijo, kako naj bi se občina razvijala. To je bistveno. Odkrito povedano, dolgo sem mislil, da se bomo razvijali bolj hitro, ampak ugotavljam v vseh teh letih, da stojimo na mestu. Zato sem se odločil, da kandidiram kar sam, da ne bo ostalo samo pri besedah, ampak da bom lahko tudi dokazal to, kar trdim, da lahko storimo.“

Stanko Greifoner
Da ponovno kandidira za župana, tako kot je to naredil že na rednih volitvah, je potrdil tudi Stanko Greifoner. Povedal nam je, da se je odločil za to za kandidaturo s podporo skupine volivcev in da je kandidaturo že vložil. „Odločil sem se predvsem zaradi tega, ker želim, določene spremembe. Mislim, da je zadnji čas, da se v občini Starše začnejo nekateri projekti izvajati in končno občina nastopi v neki razvojni stopnji in da se razvije v neko občino, ki bo za občane primerna in da bodo lahko v njej kvalitetno bivali,“ je dejal Greifoner in dodal: „Do zdaj se namreč noben projekt praktično ni začel izvajati in smo ena od najbolj zaostalih občin, kar je nedopustno.“

Aleš Bandur
Da bi bil župan Občine Starše, pa si želi tudi Aleš Bandur, ki nam je potrdil svojo kandidaturo. „Poglejte, občina je zdaj v taki situaciji, da je prišlo do volitev. In mislim, da je zdaj čas, da se odločim za kandidaturo, tako da znanje in vse skupaj, kar imam, lahko pokažem v delovanju občine. Mislim, da bi lahko pripomogel k razvoju, k dobremu delovanju, k izboljšanju življenja, dejansko k samemu napredku,“ nam je povedal in dodal, da je njegov program namenjen vseh skupinam v občini.

Aleksander Furek
Sedanji podžupan in občinski svetnik Aleksander Furek bo vložil kandidaturo s podporo skupine volivk in volivcem, nam je povedal in dodal: „Preprosto, ker imam vizijo, kako spremeniti stvari, kako premakniti projekte v realizacijo. Ker želim narediti vse naj za občane, ker želim združiti ljudi z leve in z desne strani kanala, ker je pomembno, da smo skupaj občina Starše. In da končno neha z nekimi obtoževanji, ampak z realizacijo projektov, ki so pred nami in so popolnoma uresničljivi.“

Nataša Petek
Nekdanja podžupanja in nekdanja občinska svetnica Nataša Petek pa pravi, da se je za kandidaturo odločile, ker pozna delo na občini ter: „Tokrat, mislim, da imam možnost, glede na to, da sva tudi z gospodom Kirbišem dobro sodelovala. Poznam tudi zadeve, kako na občini stojijo. Zato sem se odločila za kandidaturo.”

Dobili smo sicer informacije, da to še niso vsi kandidati, obstaja vsaj še eden, zato bomo to še preverili. Ne nazadnje se bliža rok za končno oddajo vlog, ko se bodo razkrila vsa imena.

Druge novice

Comment

  • Franci Pek

    27 avgusta, 2020

    Aleš Bandur, brezposelni trgovec, bo povsem zasluženo dobil 3 glasove. Svojega, bratovega in maminega.
    Aleksander Furek, varnostnik in hobi božiček, bo s plačevanjem pijače prepričal polovico Zlatoličja in stare ome, ki hodijo na britof.
    Miranu Čušu, prodajniku iz TPB, je plafon vodenje krajevne skupnosti.
    Nataša Petek, nabavnica iz Palfingerja, je svoje že oddelala.
    Domen Majcen je mlad policaj, dobil bo vse glasove v Brunšviku.
    Stanko Greifoner je odvetnik.
    Čudovit izbor.

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.