17:22, ned, 28. Apr

Znani nominiranci za 18. večernico





Letošnji nominiranci za večernico, nagrado Večera za najboljše otroško in mladinsko izvirno leposlovno delo, ki je izšlo lani, so Neli Kodrič Filipić, Tadej Golob, Vinko Möderndorfer, Anja Štefan in Janja Vidmar. Večernico bodo podelili na srečanju slovenskih mladinskih pisateljev Oko besede, ki bo 9. oktobra v Murski Soboti.

večernica

Za nagrado se bodo potegovale knjiga Kodrič Filipićeve Solze so za luzerje (Mladinska knjiga), Golobovo delo Kam je izginila Brina? (založba Miš), Möderndorferjev mladinski roman Kot v filmu (Mladinska knjiga), slikanica Štefanove Gugalnica za vse (Mladinska knjiga) in zgodbe Vidmarjeve Otroci sveta (Undara Studio).

Dela za nagrado, ki jo časopisna hiša Večer podeljuje že 18. leto, je izbrala petčlanska žirija v sestavi Dragica Haramija (predsednica), Aleš Debeljak, Maja Logar, Kristina Picco in Melita Forstnerič Hajnšek, so sporočili s časnika Večer.

Lani je večernico prejel Peter Svetina za knjigo Ropotarna (založba Miš). Poleg njega so bili v ožjem izboru za večernico še Mate Dolenc, Nataša Konc Lorenzutti, Andrej Rozman Roza in Barbara Simoniti.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.