04:25, pet, 26. Apr

Znano kje bo 21. Študentska delovna brigada





Študenti prostovoljci bodo tudi letos pomagali demografsko ogroženim prebivalcem v Dolah pri Litiji.“Letos se bomo za 10 dni podali v Dole pri Litiji. 28 vasi in zaselkov, s približno 766 prebivalci, v 250 gospodinjstvih, se razprostira na površini približno 55 km2 razgibanega terena. Prijave na letošnjo Študentsko delovno brigado ŠOUM, ki bo potekala od 19. do 28. julija 2019, so s tem odprte,” pravijo na Študentski organizaciji Univerze v Mariboru (ŠOUM).

delovna brigada študentje radlje (3)

Vstopajo v 21. leto Študentske delovne brigade, največjega humanitarnega projekta Študentske organizacije Univerze v Mariboru. “V preteklem letu smo praznovali 20. obletnico in za ta namen pripravili tudi razstavo, namenjeno temu dobrodelnemu projektu. Idejni vodja Zoran Kačičnik, ki nam še vedno pomaga in je tako rekoč desna roka pri organizaciji, se je leta 1999 po potresu v Bovcu odločil, da bo nabral ekipo pridnih študentov in odšel v občino prostovoljno pomagat,” pravijo na ŠOUM.  Od takrat naprej vsako leto nesebično pomagajo občinam, ki tako ali drugače potrebujejo pomoč. “Na pomembnost projekta kaže tudi to, da je naš častni pokrovitelj sam predsednik države Borut Pahor,” so še dodali.

Vsako leto izberejo občino na podlagi naravnih katastrof, demografske in socialne ogroženosti ter seveda pripravljenosti občine za sodelovanje. “V vseh teh letih smo občino dobili brez problema, opažamo pa tudi, da je projekt postal prepoznaven po vsej Sloveniji in da nam ljudje čedalje bolj zaupajo, kar kaže povečano število zainteresiranih občin,” pravijo na ŠOUM.  K temu dodajajo, da so se tako tudi letos po dolgem premisleku odločili za kraj v osrčju Slovenije, v katerem bodo pustili posledice. “Letos se bomo za 10 dni podali v Dole pri Litiji. 28 vasi in zaselkov, s približno 766 prebivalci, v 250 gospodinjstvih, se razprostira na površini približno 55 km2 razgibanega terena, na robu Posavskega hribovja, na povprečni nadmorski višini 700m. Značilnost tega kraja je oglarjenje, zato jih poznamo tudi po imenu kot Oglarska dežela,” so še zapisali.

Z objavljenim imenom letošnje destinacije Študentske delovne brigade pa se odpirajo tudi prijave na spletni strani www.studentska-brigada.si. “Postani brigadir tudi ti!”, pravijo na ŠOUM.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.