12:19, sob, 18. Maj

Znano, zakaj je fant danes streljal v beograjski osnovni šoli. Pa bo tudi kazensko odgovarjal za to?





Sedmošolec, ki bo letos dopolnil 14 let, je danes zjutraj s pištolo izvedel krvavi pohod v beograjski osnovni šoli, pri tem pa ubil osem učencev, varnostnika in ranil sedem oseb. Srbski predsednik Aleksander Vučič je razkril motiv poboja.

Sedmošolec je zdaj star 13 let, svoj 14. rojstni dan bo praznoval letos poleti. Glede na srbsko zakonodajo pa ne bo kazensko odgovarjal, saj je starostna starostna meja za kazensko odgovornost 14 let, poročajo na portalu 24ur.com. Na policijo so sicer kmalu po dejanju privedli njegovega očeta, nato pa še mamo.

Srbski predsednik Aleksander Vučić je na novinarski konferenci izrekel sožalje vsem svojcem umrlih, prav tako tudi njihovim prijateljem. Izjavil je, da gre za enega najtežjih dni v zgodovini države in da morajo narediti vse, da se kaj takega ne bi ponovilo. Zatrdil je, da morajo ugotoviti, kje je zatajil sistem in vsi, ki bi lahko preprečili take primere.

Govoril pa je tudi o fantu, ki je osumljen poboja. Dejal je, da je fant imel seznam, koga hoče ubiti. Fant naj bi se na poboj tudi pripravil tako, da je vadil streljanje, na strelišču naj bi bil dober strelec. Izpostavil je, da naj bi imel v zadnjem času sedmošolec učne težave, ker je bil zaljubljen. Zaradi tega naj bi se mu poslabšal učni uspeh. V razredu naj bi bil brez prijateljev, zato je zaprosil za prepis v drug razred. A v novem razredu ga naj ne bi dobro sprejeli. Nato pa se bi naj odločil postreliti več učencev.

Več govoric je, da naj bi fant grozil z bombo, a je Vučić to zanikal. Imel pa je molotovke, s katerimi je hotel preprečiti, da bi ga ustavili. Teh nato ni odvrgel.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.