20:33, pon, 8. Jul

ZPM Maribor bi Arsenovič selil v Tkalko, kar v neposredno bližino svojih lokalov





Zvezi prijateljev mladine Maribor se prihodnje leto izteka pogodba za Dom ustvarjalnosti mladih v Razlagovi, kaže pa, da mariborski župan Arsenovič načrtuje v tej stavbi  stanovanja.

Kot kaže, je Arsenovičev načrt umestiti stanovanja med šolske objekte v Razlagovi, kjer je trenutno Zveza prijateljev mladine Maribor. Čeprav je lokacija ZPM Maribor trenutno res na dostopni lokaciji za otroke in mladostnike pa tudi starše, si očitno zdaj tam predstavlja stanovanja. Večina si želi, da bi lokalna oblast prisluhnila željam uporabnikov in da bi omogočila delovanje dejavnosti in tudi primerno obnovo na tej lokaciji. Nekateri županu očitajo, da bi rad stari del mesta Maribor spremeni v spalno naselje, s tem ko zapira ulice, oža ceste, zdaj pa še želi seliti dejavnosti otrok.

Želijo si, da bi župan razumel pomen takšnih vsebin za mesto

Morda bi bilo razumljivo, če bi Arsenovič tu želel urediti neprofitna stanovanja za mlade družine, a najverjetneje ne bo tako, temveč se bodo verjetno vzpostavila nova prestižna stanovanja v centru mesta. Mnogi Mariborčani ob tej novici še izpostavljajo, da si želijo lokalne oblasti, ki bi razumela pomen takšnih in podobnih vsebin, ki jih ustvarja ZPM Maribor, za mesto in njegove prebivalce ter jim namenjala prednost pred interesi zasebnega kapitala, ki pravzaprav kakšne javne koristi ne zagotavlja.

Dejavnosti bi preselil v neposredno bližino svojih lokalov

Poraja se vprašanje, zakaj prostori Tkalke? Je bližina gostinskih lokalov Arsenoviča le naključje? Ali župan morda računa, da bi starši pripeljali otroke na Zvezo prijateljev mladine in seveda parkirali v parkirni hiši, nato pa med čakanjem na otroka nekaj popili ali pojedli v njegovih lokalih? Potem pa pride ura, ko je treba po otroka –  in ker je otrok lačen, zakaj pa ne bi šli na pico v La Pizzerio? K Arsenoviču.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.