20:10, sre, 19. Jun

ZPM Maribor pripravlja pustovanje s fototermini na dveh fototočkah

Pustovanje ZPM Maribor bo letos precej drugačno, a pustni ustvarjalnosti in norčavosti se kljub omejitvam ne bomo povsem odpovedali, so sporočili iz ZPM Maribor Na pustni torek, 16. februarja 2021, bodo na Glavnem trgu postavili dve fototočki “foto šema”.

Na obeh fototočkah bodo našemljenci v dveh terminih, med 10.00 in 11.30 in med 16.00 in 17.30, pozirali fotografu in se pokazali pustni žiriji. Potegovali se bodo za pustne nagrade v kategorijah posamezna odrasla in otroška maska, družinska maska in dvojice iz istega gospodinjstva. Fotografije najboljših mask bo ZPM Maribor objavila na svoji Facebook strani, nagrajence pa obvestila za prevzem nagrade. Prva nagrada za posamezno otroško masko je 11-dnevno letovanje med poletnimi počitnicami, prva nagrada za družinsko masko je 3-dnevni prvomajski paket v Poreču, ostale nagrade so prispevali donatorji.

Na pustni torek bodo znani tudi zmagovalci natečaja za najbolj zabavno zaščitno masko “hecna faca” – avtorji najbolj zabavnih zaščitnih mask v štirih starostnih kategorijah bodo prejeli denarne in praktične nagrade, sodelujoči v kategoriji od 13 do 18 let pa se bodo udeležili zanimive in zabavne naravoslovne delavnice podjetja Mikro+Polo.

V izložbah na našemljenih ulicah si bodo sprehajalci lahko ogledali tudi razstavo Pustni sprevod v preteklost, na kateri bodo na ogled fotoutrinki s pustovanj ZPM Maribor v preteklih 10 letih. Razstava bo na ogled od petka, 12. februarja, do torka, 16. februarja 2021.

Zaradi omejitev pri preprečevanju širjenja korona virusa pa ZPM Maribor prosi pustne šeme, da vzdržujejo razdaljo na fototočkah in upoštevajo vsa ostala navodila organizatorja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.